Dva ključna Dinamova igrača nisu potpisala nove ugovore. Istječu im za godinu dana

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U DINAMU su u reprezentativnoj pauzi dobili malo mira nakon turbulentnih događaja vezanih za skupštinu i izbor članova Uprave. Obveze reprezentacije skrenule su pozornost s Maksimira na Dalićevu momčad, što je novim ljudima u klubu na čelu s Dariom Šimićem itekako dobro došlo.

Momčad Ante Čačića u subotu gostuje kod Gorice u nastavku prvenstva, a Dinamov trener i sportski direktor je reprezentativnu pauzu iskoristio za rješavanje nekih gorućih pitanja u momčadi. Bruno Petković, Dominik Livaković, Stefan Ristovski i Josip Mišić na ljeto ulaze u posljednje godine ugovora.

Mišić je ovih dana dogovorio novi, bogatiji ugovor do ljeta 2026. godine i na njega se u Maksimiru računa kao jednog od nositelja buduće momčadi, dogovor s klubom postigao je i Ristovski. Službena objava očekuje se ovog tjedna.

Petković i Livaković žele veću plaću

No pravi pregovori s Livakovićem i Petkovićem tek trebaju krenuti.Obojica su bila sa svojim reprezentacijama i očekuje se da će se po njihovom povratku u klub pregovori intenzivirati. Problem je, jasno, visina plaće. Ne dogovore li se, za nešto više od godinu dana bit će slobodni igrači iako u klubu vjeruju da se to neće dogoditi.

Petković i Livaković do sad su zarađivali oko 600.000 eura po sezoni, a u novom ugovoru traže malo više. Znaju da su iz Dinama otišli Oršić i Ademi, čime je klupski budžet znatno olakšan, ali Dinamo istovremeno ne želi igračima davati prevelike ugovore jer želi smanjiti troškove.

Ni Petkoviću ni Livakoviću se pretjerano ne žuri iz Dinama. Obojica bi rado igrala u klubovima iz vrha ili barem pri vrhu najjačih europskih liga, ali za sad za njih nema ponuda. Stoga će radije ostati u Dinamu, u kojem su im manje-više zagarantirani igranje u Europi i sasvim pristojna plaća, ali bi željeli da ona ipak bude viša nego što je bila do sad.

Drmiću se ugovor neće produljiti

Novi ugovor neće dobiti Josip Drmić. Švicarac zarađuje milijun eura po sezoni do sljedećeg ljeta i za sad nema prevelike šanse da ostane u Maksimiru. Niti je on prezadovoljan u Dinamu niti ga Dinamo želi toliko plaćati, a Drmić ionako ne bi pristao na nižu plaću.

Ovog tjedna bi nove ugovore trebali potpisati Baturina i Špikić, a potpisao ga je Dino Perić, koji u Maksimiru također ostaje do 2026. godine. U posljednju godinu ugovora trebao je ući i 36-godišnji Danijel Zagorac, ali je i on potpisao novi ugovor i sasvim je izvjesno da će karijeru završiti u Dinamu.

Jedan od najomiljenijih likova u svlačionici i čovjek ključan za dobru atmosferu u Dinamu je od 2016. godine i do sad je upisao tek 63 nastupa. On ionako Dinamo ne košta previše pa će ga klub zadržati.

Pročitajte više