SERIE A

Džeko nakon skoro godinu dana zabio na Olimpicu: "Čudo!"

EDIN DŽEKO u subotu je donio veliku pobjedu Romi nad Udineseom (1:0) koji vodi Igor Tudor.

Bh. napadač postigao je pogodak u 67. minuti utakmice za važnu pobjedu Rome u borbi za Ligu prvaka, a reprezentativcu Bosne i Hercegovine ovo je prvi gol na Olimpicu u Serie A nakon gotovo godinu dana.

Zabijao je Džeko u Ligi prvaka protiv Plzena (3) i CSKA (2), ali prvenstveni post trajao je gotovo punih godinu dana.

Posljednje golove Džeko je u Rimu postigao 28. travnja prošle godine protiv Chieva.

Tada je bio strijelac dvaju zgoditaka u pobjedi 4:1, a nitko nije mogao ni sanjati da će nakon toga postiti skoro godinu dana.

No prekid golgeterskog posta stigao je u najbolje moguće vrijeme, kada se Roma grčevito bori za plasman u Ligu prvaka. Kapetan BiH sada je na učinku od osam pogodaka u sezoni. Sedam ih je postigao na gostovanjima gdje je bio mnogo efikasniji.

"Gol vrijedan tri boda najvažnija je stvar. Također, konačno sam zabio na Olimpicu, ali ako budemo igrali kao danas u drugom poluvremenu, postizat ćemo još i više golova", rekao je za Sky Sports Džeko pa prokomentirao borbu za Ligu prvaka:

"Ove sezone nismo igrali dobro i mogu slobodno reći da je pravo čudo što smo još u igri. Sada je samo potrebno da svaku narednu utakmicu odigramo kao drugo poluvrijeme protiv Udinesea", istaknuo je Džeko nakon pobjede protiv Tudorove momčadi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više