Eduardo nakon velikog uzvrata: Šahtar ide u pravom smjeru!

EDUARDO DA SILVA ponudio je svoje viđenje pobjede Šahtara nad Arsenalom 2:1. Duduov gol u posljednjim trenucima prvog poluvremena nakon asistencije Darija Srne okrenuo je utakmicu, a Šahtar je zadržao prednost do kraja, upisavši tri velika boda.

> Wenger: Nije mi više gušt gledati kako nam Eduardo zabija!

> ESPN: Hoće li Arsenalovi navijači toplo dočekati Eduarda i sljedeći put?

Eduardo je, tako, zabio svojim bivšim suigračima i nakon poraza svog novog kluba u Londonu (postigao je tad počasni pogodak u porazu 5:1).

"Najvažnije je da smo pobijedili, bila je ovo posebna utakmica za nas. Bilo je jako teško, Arsenal je igrao dobro, ali uspjeli smo ipak dohvatiti pobjedu", izjavio je Eduardo za službenu stranicu Uefe.

"Vrlo je neugodno igrati protiv Arsenala kada oni povedu, jer su tada posebno opasni iz kontranapada. Morali smo preuzeti veliki rizik u igri da zabijemo izjednačujući gol. Tempirali smo perfektno vrijeme za izjednačujući i pobjednički gol", dodao je Da Silva.

Izvjestitelj Uefine službene stranice iz Donjecka konstatirao je kako velike zasluge za uspjeh Šahtara idu na račun njegovih Brazilaca u ofenzivnom redu.

"Imamo odličnu momčad. Naši igrači su tehnički jako potkovani, a imamo i dosta Brazilaca kao što su Jadson, Willian ili Luiz Adriano, koji vole preuzeti loptu i igrati s njom. Šahtar je klub koji definitivno ide u pravom smjeru", zaključio je Eduardo.

Arsenal i Šahtar predvode ljestvicu s 9 bodova. Prati ih Braga sa 6 bodova, a Partizan nije osvojio niti jedan bod.

Pročitajte više