Eduardo: Ševčenko je najbolji je dokaz koliko je teško snaći se na Otoku

EDUARDO DA SILVA ne prestaje plijeniti pažnju novinara, kao i cjelokupne sportske javnosti na Otoku. O filmskoj životnoj priči 24-godišnjeg nogometaša sage su napisali gotovo svi analitičari čije ime nešto predstavlja u okvirima engleskog nogometa, no ponajviše naravno intrigiraju prognoze kako će se i kada bivši Dinamov golgeter priviknuti na psihološki najtežu i fizički najzahtjevniju ligu svijeta. 

Pripreme je odradio zaista impresivno, prezentirajući brzinu i sjajnu tehničku potkovanost, a sve je začinio i pogotkom Laziju na Emirates Kupu.

U nedjelju, međutim, kreću pravi izazovi kada na Emirates Arenu na otvaranju nove  sezone stiže Fulham.

"U Arsenalu sam već mjesec dana i svakim danom situacija je sve bolja i bolja. Da budem u potpunosti iskren, moram reći da nije lako. No, u Engleskoj nije lako ni najboljim igračima svijeta. Andrij Ševčenko u Chelseaju najbolji je primjer. Po meni, radi se o jednom od najboljih svjetskih napadača koji se u početku jednostavno nije najbolje snašao. No, polako postaje sve bolji." - osvrnuo se Eduardo na problematiku, u razgovoru za službene klupske stranice.

"Svjestan sam da mene tek čeka proces prilagodbe i jedino što želim je rad i samo rad. Razgovarat ću što više sa svojim suigračima, pitat ću ih sve što me zanima. Ako pružim sto posto svojih mogućnosti, golovi će doći. Moj je cilj zadovoljiti klub i navijače." - dodao je Dudu.

D.R.
Foto: Paolo Potta

Pročitajte više