Eduardu trofej i ovacije Emiratesa

IZAŠAO je na Emirates Arenu i na štakama primio nagradu navijača Arsenala za najboljeg Topnika u veljači. Bilo je to prvo Eduardovo pojavljivanje pred navijačima nakon što ga je prije tri tjedna na gostovanju na St. Andrewsu brutalno pokosio Martin Taylor i odvojio ga od travnjaka na godinu dana.

Nagradu za igrača veljače Eduardo je, dijelom i zbog tragičnog događaja, pokupio sa 36 posto navijačkih glasova. Drugoplasirani Adebayor imao je duplo manje glasova.

Kompjutorskim odabirom na službenom Arsenalovom webu Chris Smith, jedan od navijača Arsenala, dobio je čast uručiti Eduardu nagradu za igrača veljače, prije početka susreta s Middlesbroughom.

Crozillian, koji je drugi put proglašen za Arsenalovog igrača mjeseca (konkurenciju je pomeo i prosincu), bio je sretan. Mahnuo je razgaljenoj masi i pokupio standing ovation.

"Prije strašne ozljede koja mu se dogodila pružao je odlične igre. Zaslužio je biti igrač mjeseca", kazao je Smith, a prenose engleski mediji.

Eduardova posjeta ipak nije uspjela dovoljno motivirati igrače Arsenala koji su zabilježili novi kiks u Premiershipu. Ekipa Middlesbrougha koja je ove sezone jedina pobijedila Arsenal u prvenstvu ponovo je bila kobna za Wengerove mladiće. Ispred svoje publike uzeli su samo bod, pa se još jednom potvrdilo da imaju problema sa Southgatovom ekipom koju  nisu pobijedili od lipnja 2006. godine.

Otkako se Dudu ozlijedio, Arsenal je slavio samo na San Siru, gdje je izmijenio povijesne stavke Lige prvaka, ali je u Premiershipu nanizao četiri remija. Time su dopustili Manchesteru  da se bodovno izjednači i s utakmicom manje u nogama zasjedne na prvo mjesto premierligaške ljestvice.

Fabregas: Velika nepravda prema Eduardu

Kreator igre Topnika, sjajni Španjolac Cesc Fabregas, uključio se u debatu u pogibeljnom startu Martina Taylora koja i dalje traje u engleskoj nogometnoj javnosti. Fabregas smatra da kazna od tri utakmice za takav stav braniča Birminghama nije dostatna, niti poštena.  Eduardov krvnik na teren se vraća sljedećeg tjedna, u gostujućoj utakmici s Readingom, dok će naš napadač s terena izbivati najmanje godinu dana. Fabregas tvrdi da takav odnos nije pravedan.

I dok raznorazni stručnjaci raspravljaju je li bilo namjere u Taylorovom staru, Fabregas tvrdi da samo Taylor zapravo zna što se dogodilo.

"Naravno da ga krivim. On je to napravio i samo on zna koji je razlog. Naravno da Taylor neće kazati da je to napravio namjerno. No, činjenica je da je jako dobar nogometaš ozlijeđen te da će izvan terena provesti godinu dana. Igrač koji je krivac za to, pak, propustit će samo tri utakmice. To je jako nepošteno", inzistira Fabregas.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više