EHF istražuje susret Hrvatske i SiCG na Europskom prvenstvu

NAKON što su neki srpski reprezentatvici optužili izbornika SiCG Vujovića i Rukometni savez SiCG da su od njih tražili da puste utakmicu Hrvatima, priča je stigla do Europske rukometne federacije koja je najavila da će slučaj istražiti.

Navedene optužbe demantirali su i Vujović i čelnici Saveza tvrdeći kako su samo željeli vidjeti koliko su igrači motivirani za utakmicu koja im mnogo ne znači, s obzirom da su se oprostili od plasmana u polufinale natjecanja.

Podsjetimo, Hrvatska je svladala SiCG s četiri pogotka razlike i tako se plasirala u polufinale Europskog prvenstva.

Novinski napisi u europskim medijima te službena intervencija jedne od članica Europske rukometne federacije (B92 navodi da se radi o Danskoj) potaknule su EHF da rasvijetli događaj vezan za utakmicu odigranu između SCG i Hrvatske na ovogodišnjem Europskom rukometnom prvenstvu.

Naime, EHF je u službenom priopćenju objavljenom na internet stranicama napisao kako su se rasprave u vezi te utakmice intenzivirale, te da će tražiti izjave i Hrvatske i SICG.

Ukoliko su ove optužbe pokažu istinitima, prema standardima EHF-a bit će smatrane kao disciplinski prekršaj najvišeg stupnja koji se kosi sa svim načelima pravedne igre.

Nakon prvotnih razjašnjenja događaja, EHF će odlučiti o tome hoće li poduzeti ikakve daljnje korake, stoji u priopćenju Europske rukometne federacije.

Sian Rouland, glasnogovornik EHF-a, izjavio je kako istraga još nije pokrenuta.

"Europska rukometna federacija je naravno svjesna priče koja se pojavila u medijima. Trenutno se radi na razjašnjenju situacije što znači da se prikupljaju izjave svih koji su na bilo koji način sudjelovali u utakmici. Nakon prikupljanja svih izjava, bit će donešena odluka o tome je li neophodno pokrenuti novu istragu ili ne" - izjavio je Rouland

B.S.

Pročitajte više