HRVATSKA NA EURU

EHF zbog novca odbio važan zahtjev Hrvatske. Nisu htjeli plaćati dva leta

Foto: EPA

HRVATSKA i Španjolska odigrale su 22:22 u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto skupine uoči polufinala Europskog prvenstva. Zbog bolje gol-razlike prvo mjesto osvojili su Španjolci, a polufinala u švedskom Stockholmu igraju se već u petak.

Zbog toga je HRS prije nekoliko dana uputio zahtjev EHF-u da Hrvatsku iz Beča pusti odmah nakon utakmice sa Španjolskom, koja se igrala od 16 sati, kako bi Červar i njegovi izabranici stigli u Švedsku već večeras i tako izvukli dan odmora više od planiranog.

EHF zbog novca odbio zahtjev HRS-a

EHF je odbio taj zahtjev, a kako doznajemo, nije htio snositi dodatne troškove za dva zasebna avionska leta pa tako Hrvatska putuje tek sutra s Nijemcima.

Hrvatskoj tako propada zamišljeni dan odmora više, no Španjolce čeka još veći kaos.

Oni su prvu skupinu igrali u norveškom Trondheimu, zatim drugu u Beču, da bi sutra morali na put u Stockholm, kao i Hrvatska. 

Kritiku EHF-u uputio je izbornik Lino Červar nakon Španjolske.

"To bi više bilo pitanje za EHF. Oni o tome trebaju razmišljati. Teško je ovako, mi sutra idemo na put, a oni nas tamo čekaju. To je neravnopravno."

"Pa ovo nema ni u NBA-u"

Na isti način razmišljaju Pero Metličić i Drago Vuković, bivši reprezentativci, danas RTL-ovi stručni komentatori.

"Oni su u još goroj situaciji. Bili smo u tome 20 godina, vidjeli smo sve. Oni gledaju na sebe i svoj profit, a igrače... Lako će za njih. Činjenica je to da je ova druga grupa koja se još danas igra u goroj situaciji - igrali su jučer, igraju danas, a u polufinalu igraju u petak. Onaj tko izgubi u petak igra u subotu. U pet dana to su četiri utakmice, pa to ni NBA nema", rekao je legendarni Pero.

Drago Vuković se nadovezao:

"Novac je ispred zdravlja, igrači tu ne mogu ništa. Znalo se dogoditi da igramo natjecanje, a ne znamo koje igramo pa gledamo koja je parna godina."

"Sad kad je najvažnije kažnjavaju igrače. I ne samo njih koji se mogu ozlijediti nego i publiku. Tko bude najodmorniji i najspretniji će osvojiti."

Nastavak suludih ideja

To je samo nastavak EHF-ovih suludih ideja i odluka, posebno oko kaotičnog rasporeda protiv kojeg se bune i sami igrači, ponajviše zbog toga što se veliki turniri igraju baš svake godine, a raspored i sustav natjecanja igračima nikako ne ide u prilog jer nemaju vremena za odmor.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više