Eintracht se plasirao u polufinale njemačkog kupa, Rebić strijelac

Foto: Getty Images

EINTRACHT FRANKFURT večerašnjom domaćom pobjedom nad Mainzom plasirao se u polufinale njemačkog kupa. Na Commerzbank Areni slavio je 3:0.
 
Vodeći pogodak u rutinskom trijumfu frankfurtskog kluba postigao je Ante Rebić u 17. minuti. Bespoštedno je izvršio pritisak na Mainzovu posljednju defenzivnu liniju te je vratara Renea Adlera natjerao na pogrešku. Mainzov čuvar mreže loptu je nehotično proslijedio do Mariusa Wolfa, a on je nesebično asistirao Anti Rebiću koji je poentirao za vodstvo.
 
Hrvatski reprezentativac današnjim je zgoditkom upisao sveukupno peti pogodak u tekućoj sezoni. Uz ovacije Eintrachtovih navijača, bivši napadač Splita, Fiorentine, Hellas Verone i RB Leipziga zamijenjen je u 73. minuti okršaja. Na koncu utakmice proglašen je najboljim pojedincem susreta.
 
 
U nastavku ogleda Alexander Hack postigao je autogol u 53., a potvrdu plasmana u daljnji natjecateljski krug potvrdio je Omar Mascarell u 62. minuti.
 
Večerašnjim susretom Schalkea i Wolfsburga bit će poznat i posljednji polufinalist. Osim Eintracht Frankfurta, u polufinale njemačkog kupa kvalificirali su se Bayer Leverkusen te Bayern München. 
 
Pod vodstvom hrvatskog nogometnog stručnjaka Nike Kovača, Eintracht Frankfurt protekle se sezone plasirao u finale njemačkog kupa, u kojem je naposljetku poražen protiv Borussije Dortmund. 
 

Pročitajte više