Ekscentrični Artur Boruc zaradio kaznu zbog pokazivanja srednjeg prsta navijačima Rangersa

DISCIPLINSKA komisija Škotskog nogometnog saveza novčano je kaznila vratara Celtica i poljske nogometne reprezentacije Artura Boruca zbog neprimjerenog ponašanja.

Boruc je 31. kolovoza u velikom Old Firm derbiju između Celtica i Glasgow Rangersa, u kojem je njegova momčad poražena 4:2, protivničkim navijačima pokazao srednji prst.

Nakon što su se Borucove kompromitirajuće slike pojavile u medijima, Disciplinska komisija SFA-a regirala je i procijenila da je za njegov prekršaj dovoljna novčana kazna od 500 funti i oštar ukor.

Boruc je uistinu ekscentričan vratar, koji je i prije provocirao navijače Rangersa. Tako se prekrižio prije dvije godine prije susreta s najvećim rivalima, što je revoltiralo navijače Rangersa, inače protestante.

I ove je godine provocirao navijače Hiberniana, a dio medija sklonih Rangersima su ga razapeli i zbog majice koju je nosio, a na kojoj je pisalo "Bože blagoslovi Papu".

Također, u kolovozu je zaradio zabranu igranja dvije utakmice za poljsku reprezentaciju zato što je zajedno sa Dariuszom Dudkom i Radoslawom Majewskim došao prekasno u hotel nakon poraza u prijateljskom ogledu s Ukrajinom.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više