El Clasico pod istragom, sudac sve prijavio policiji: "Tražili su da sudim u korist Reala"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TOČNO mjesec dana uoči prvog El Clasica ove sezone u španjolskoj manje se priča o sportskom aspektu najveće utakmice u današnjem svijetu nogometa, a više špekulacijama da je možda derbi između Reala i Barcelone namješten.

Real Madrid i Barcelona igraju međusobno 21. studenoga u 18.15 sati na Santiago Bernabeuu, a jedan pomoćni sudac, koji je iz straha želio ostati anoniman tvrdi da su ga kontaktirali neki ljudi i zahtijevali od njega da sudi u korist ''kraljevskog'' kluba.
 
Sudac se u strahu obratio odvjetniku Jacinti Vicente Hernandezu koji mu je savjetovao da sve prijavi policiji.
 
''Rekli su mi da postoji jedan sudac koji bi želio razgovarati sa mnom'', rekao je Heranndez i dodao je kako je već prikupljeno šest stranica dokumenata o ovom slučaju.
 
''Materijala ima na šest stranica, a sve sam dokumente sam predao policiji. Sudac mi je rekao pod kakvim je pritiskom i da želi o svemu upoznati javnost. Složio sam se s njim i rekao sam mu da je to jedini način da očistimo španjolski nogomet od kriminala'', rekao je Hernandez.
 
Inače, imena sudaca koji će suditi El Clasico javnosti još nisu poznata, a bit će objavljena tek tjedan dana prije meča.
 

Pročitajte više