EUROPA LIGA

Emery otkrio što je bilo ključno za izbacivanje Dinama iz Europe

Foto: EPA

DINAMO je zaustavljen u četvrtfinalu Europa lige nakon što je od njega u objema utakmicama bio bolji Villarreal. Na stadionu Maksimir bilo je 1:0, a u uzvrat 2:1 za španjolsku momčadi. Villarrealov trener Unai Emery rekao je nakon jučerašnje pobjede kako je njegova momčad prikazala svoju najbolju igru te onemogućila Dinamovu agresivnim presingom.

"Odigrali smo dobro, prikazali svoju najbolju igru individualno i momčadski. Ozbiljno smo pristupili utakmici poštujući Dinamo. Bili smo svjesni da je Dinamo dinamična i talentirana ekipa pa nismo špekulirali kako bi se mogla odvijati utakmica, nego smo ušli u nju kako bismo opet pobijedili'', izjavio je Emery na konferenciji za medije nakon utakmice.

Villarreal je nakon pobjede od 1:0 u prvom susretu četvrtfinala pobijedio i na svom terenu s 2:1 pa se plasirao u polufinale Europa lige.

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ideja je bila biti strpljiv

"Ideja je bila biti strpljiv i kontinuirano dezaktivirati Dinamovu igru. Zato smo ih stiskali agresivno, nastojali smo onemogućiti njihovu igru. Bili smo totalno ozbiljni", napomenuo je Emery čija je momčad nakon prvih 45 minuta vodila 2:0.

"U drugom dijelu smo održali isti liniju, igrali smo na isti način onemogućavajući im da se vrate. Istina je da su imali priliku za gol u 50. minuti (Majer). Imao je Dinamo još neke svoje prilike, ali imali smo ih i mi. Znali smo da imaju iskustva u preokretima, no nismo im dopustili da ga ostvare", izjavio je.

Emery će se u polufinalu suočiti s Arsenalom, londonskim klubom u kojem je radio prije dolaska u Villarreal. Španjolci će pak pokušati proći tu stepenicu nakon što su dosad četiri puta padali u europskim polufinalima.

Protiv Arsenala za finale

"Imamo sada priliku preskočiti tu prepreku polufinala i to protiv Arsenala, što će biti teško. Čekamo to kao nešto jedinstveno. Dat ću sve od sebe da razbijemo tu barijeru i zato ćemo maksimalno trenirati, šteta što nas publika neće gledati u tom pokušaju", rekao je Emery koji je sa Sevillom osvojio Europa ligu od 2014. do 2016. godine.

Arsenal je izbacio Villarreal u polufinalu Lige prvaka godine 2006. pobjedom doma od 1:0 te s 0:0 u gostima.

Pročitajte više