NBA LIGA

Emotivni Giannis dominirao u okršaju najboljih momčadi NBA lige

Foto: Reuters

U SINOĆNJI međusobni okršaj Milwaukee Bucksi i LA Lakersi ušli su poravnati na najboljem omjeru NBA lige (24-4), ali i s porazom u posljednjoj utakmici.

Nakon posljednjeg zvuka sirene Milwaukee je ostao lider NBA lige nakon pobjede 111:104.

Aktualni MVP Giannis Antetokounmpo zabio je 34 koša uz 11 skokova i sedam asistencija, a pogodio je i pet trica, najviše u karijeri.

Anthony Davis predvodio je Lakerse s 36 koševa i 10 skokova, a LeBron James ostvario je sedmi triple-double sezone s 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija.

"Nisam trebao biti ovdje. Nisam bio prvi izbor drafta, kao AD i LeBron, nisam se trebao boriti protiv takve dvije zvijeri. Samo sam sretan što sam ovdje, što prolazim cijeli ovaj proces i što i dalje želim napredovati. To me uveseljava", rekao je skromni Giannis, kontemplirajući koliko je daleko došao 15-ak godina nakon što je sa starijim bratom Thanasisom na ulicama Atene prodavao satove, ručne torbe i sunčane naočale kako bi financijski pomogao obitelji.

Thanasis mu je danas suigrač u Bucksima, a mlađi brat Kostas član je Lakersa, pa je sinoćnja utakmica bila prilika za pravo malo obiteljsko okupljanje. Poslije utakmice razmijenili su dresove i pozirali za fotografije.

"Ovo je zaista jedinstvena situacija, tri brata pod istim krovom, na istoj utakmici, zaista smo blagoslovljeni", rekao je Giannis.

Pročitajte više