Engleski mediji otkrili sastav za Hrvatsku: Igra i najkritiziraniji nogometaš

Foto: Guliver Image/Getty Images

ENGLESKI izbornik Gareth Southgate trebao bi sutra od 20 sati u polufinalu protiv Hrvatske krenuti s postavom koja je bila standardna tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, objavili su vodeći britanski mediji.

To znači da bi na golu bio Pickford, na stoperskim pozicijama Walker, Stones i Maguire, na desnom boku Trippier, na lijevom Young, u veznom redu Henderson, Dele Alli i Lingard, te Sterling i Kane u napadu.

Dosad su otočki mediji i engleski navijači najviše zamjerki imali na igru napadača Manchester Cityja Raheema Sterlinga, koji se unatoč brojnim šansama još nije upisao u strijelce. No, njegov reprezentativni kolega iz Tottenhama Eric Dier smatra da je Sterling izuzetno važan za ekipu.

"Njegova uloga je od velike važnosti za našu igru, i to je očito svakome tko je gledao naše utakmice na prvenstvu u Rusiji. Njegov posjed lopte je uvijek kvalitetan, svojim sprintevima otvara prostor, a kad je potrebno vraća se prema sredini kako bi povezao našu igru. Njegove partije na Svjetskom prvenstvu bile su fantastične, a takva je i njegova radna etika", kazao je Dier.

Sterlinga brani i izbornik Gareth Southgate.

"Mislim da je Raheem jako važan igrač za naš stil igre. Puno pomaže svojim kretanjem, pozicioniranjem, pritiskom na loptu... Izborio je toliko slobodnjaka, kornera... Bori se... Bio je stalna prijetnja Švedskoj u četvrtfinalu. Nije zabio, ali je jedan od naših ključnih igrača", rekao je Southgate.

Sve što trebate znati o Engleskoj Kramarić i Mandžukić najavili okršaj s Engleskom

Pročitajte više