Engleski mediji: Šimić je "pitbull", a Srna hrvatska verzija Beckhama!

SUNSPORT svojim čitateljima predstavlja početnu jedanaestoricu Hrvatske u večerašnjem gostovanju na Wembleyu kod Engleske.

Britanski dnevnik pretpostavlja da će u početnom sastavu Hrvatske biti Mladen Petrić, iako je naš izbornik Slaven Bilić najavio da će, uz Eduarda, mjesto u napadu zauzeti Ivica Olić. Evo kako novinar The Suna "vidi'' najboljih hrvatskih 11.

Stipe Pletikosa - vratar moskovskog Spartaka, 28, koji je prikupio 64 nastupa za Hrvatsku, a debitirao je 1999. Nastupio je na dva Svjetska prvenstva, 2002. i 2006. godine.

Dario Šimić - branič, poznat pod nadimkom ''The Pitbull'' zbog svojih beskompromisnih startova. Tridesetdvogodišnjak je zamjenik hrvatskog kapetana i član Milana.

Josip Šimunić - obrambeni igrač berlinske Herthe, kojem je Graham Poll pokazao tri žuta kartona prije nego što ga je isključio na utakmici protiv Australije, na Svjetskom prvenstvu 2006.

Robert Kovač - obrambeni igrač rođen u Njemačkoj, koji je ljetos stigao u Borussiju iz Juventusa. Mlađi je brat (33) Nike Kovača.

Vedran Ćorluka - branič kojeg je Sven-Goran Eriksson doveo u Manchester City iz zagrebačkog Dinama. Debitirao je za Hrvatsku u kolovozu 2006.

Niko Kovač - Veteran sa 72 nastupa za Hrvatsku. Veznjak Salzburga (36 godina) je debitirao za Hrvatsku 1996., a Engleskoj je zabio gol na EP 2004. godine.

Darijo Srna - hrvatska verzija Davida Beckhama, prepoznatljiv po preciznim asistencijama. Postigao je 15 golova za Hrvatsku, a svojedobno je bio povezan s dolaskom u Liverpool.

Luka Modrić - hrvatski playmaker, strijelac 3 gola u 21 nastupu za Hrvatsku, član Dinama iz Zagreba.

Niko Kranjčar - ofenzivni veznjak, jedan od ključnih ljudi u Portsmouthovom impresivnom početku sezone u engleskom prvenstvu.

Mladen Petrić - u utakmici protiv Andore, ranije u ovim kvalifikacijama, postigao je četiri gola. Prošle sezone je, igrajući za Basel, obranio jedanaesterac u posljednjoj minuti utakmice protiv Nancyja u Kupu UEFA, nakon što je vratar Basela bio isključen.

Eduardo - napadač Arsenala najbolji je, s deset golova, hrvatski strijelac u kvalifikacijama za Euro.

Totalsport
Foto: H.P.

Pročitajte više