Englezi bijesni zbog male kazne HNS-u: Da smo mi Hrvate kažnjavali, pamtili bi to zauvijek

GORDON TAYLOR, direktor engleskog udruženja nogometaša, oštro je kritizirao Uefu jer smatra da su preblago kaznili HNS u slučaju Heskey.

HNS se izvukao: Za "majmuniranje" minimalna kazna od 30 tisuća švicarskih franaka!

Englezi bijesni zbog male kazne HNS-u: Da smo mi Hrvate kažnjavali, pamtili bi to zauvijek

Podsjetimo, Fifa je jučer odredila da HNS mora platiti globu od 30 tisuća franaka zbog toga što je dio navijača na rasističkoj osnovi vrijeđao napadača engleske reprezentacije i igrača Wigana, Emilea Heskeya na utakmici Hrvatska - Engleska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Taylor smatra da Fifa ovakvim simboličnim kaznama ne može napraviti ništa u pogledu suzbijanja rasizma na nogometnim stadionima te da su takve kazne "smiješne i bez učinka". Taylor je ogorčen činjenicom što HNS nije dobio veću kaznu pogotovo zato što ovo nije prva kazna za rasizam u Hrvatskoj.

"To nije niti udarac po prstima, ovo je više kao dodir. Super je to što Fifa stalno priča da će iskorijeniti rasizam, međutim ovo nikako nije slanje snažne poruke", ogorčen je Taylor.

Taylor je iznio svoje viđenje zašto bi kazna trebala biti veća.

"Teško je odrediti kolika točno, no trebali su im uzeti barem onoliko novaca koliko su zaradili od prodaje karata. Sve manje od 50 tisuća funti kazne nema nikakvog smisla", objašnjava Taylor.

"Rasistički ispadi hrvatskih navijača već su se i prije događali. Sjetimo se samo utakmice Hrvatska - Turska na Europskom prvenstvu. Dakle, jednostavno, ova kazna za njih nije dovoljno velika. Kod nas se u Engleskoj ispadi poput ovog rješavaju drastičnim kaznama, edukacijom putem reklama i tako dalje", zaključio je čelni čovjek engleskog udruženja igrača Gordon Taylor.

M.Š.
Foto: Kristijan Horvat

Pročitajte više