Englezi se boje da je Maksimir bio samo bljesak

IAKO su protiv Hrvatske odigrali najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko godina, dio engleskih medija s dosta skepse dočekuje kazahstanski ispit na Wembleyju u subotu. Prisjećajući se slične situacije u rujnu 2001. kada su u Muenchenu razbili Nijemce sa 5:1, a zatim u sljedeće dvije utakmice zbog loše igre strepili za plasman na SP, novinar Guardiana se pita je li utakmica na Maksimiru bila samo bljesak.

Ferdinand: Moramo zabiti u prvih 20 minuta

Da bi se moglo govoriti o nekom poboljšanju potrebno je zaredati s nekoliko dobrih predstava, a nema sumnje da će publika u Londonu zahtijevati golove kao dokaz dobre igre, smatra pouzdani Rio Ferdinand.

"Navijači će biti razočarani ako u prvih dvadeset minuta ne zabijemo. Htio bih ih zamoliti da stanu iza nas i ujedine svoja srca. To će nam pomoći, a ne vjerujem da će Kazahstancima biti ugodno pred 90 tisuća glasnih gledatelja", smatra Ferdinand.

Izbornik Capello najvjerojatnije će u momčad vratiti Stevena Gerrarda koji u Zagrebu nije mogao nastupati zbog lakše operacije prepona. Iako još uvijek nije potpuno spreman, Liverpoolov kapetan će gotovo sigurno startati, dok će u vrhu napada uz veterana Heskeyja svoje mjesto pronaći i Wayne Rooney. Već ranije je najavljeno da će David Beckham i ovaj put svoju poziciju prepustiti novoj super zvijezdi Theu Walcottu koji je u Zagrebu zabio hat-trick.

Terry ponovno ozlijeđen

Obrana će biti oslabljena za neigranje Johna Terryja. Chelseajev branič propustio je trening s ostatkom momčadi u utorak kako bi se osvježio i bio spreman za napore koji ga očekuju. Ipak, trening u srijedu nije uspio odraditi, na terenu se zadržao tek dvadesetak minuta, nakon čega je napustio travnjak.

Nogometaš Chelseaja obnovio je ozljedu bolnih leđa koju je zaradio na utakmici Lige prvaka u ogledu londonskog kluba i Cluja pa se očekuje da će subotnji ogled protiv Kazahstana odgledati s klupe. Osim toga, upitan je i njegov nastup u srijedu protiv Bjelorusije u Minsku. Upražnjeno mjesto na travnjaku popunit će Evertonov Joleon Lescott.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više