PREMIERSHIP

Englezi: Solskjaer nakon potrošenih 160 mil. eura dobiva još za nova pojačanja

Foto: EPA

OLE GUNNAR SOLSKJAER potrošio je 160 milijuna eura na ljetna pojačanja u Manchester Unitedu. Došli su Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka i Daniel James.

Klub su napustili Romelu Lukaku, Chris Smalling, Matteo Darmian, Alexis Sanchez, Antonio Valencia i Ander Herrera, a klub s Old Trafforda na tim transferima zaradio je oko 70 milijuna eura. Dakle, gledajući balans, 90 milijuna eura su u minusu.

No to upravu najtrofejnijeg engleskog kluba nije spriječilo da norveškom stručnjaku osigura dodatna financijska sredstva za nova pojačanja u siječnju. Solskjaer je još ovo ljeto htio kupiti veznjaka Newcastle Uniteda Seana Longstaffa, a spominjala se cifra od oko 60 milijuna eura.

To se nije dogodilo, United je loše startao u sezonu (imaju poraz, pobjedu i dva remija) i uprava želi izraziti svoju podršku Norvežaninu na ovaj način. Manchester Evening News piše da su se Solskjaer i izvršni direktor kluba Ed Woodward sastali u rujnu i raspravljali o ovoj temi. Zaključak je da United treba pojačanja u veznoj liniji, ali i napadu jer strahuju da su odlaskom Romelua Lukakua izgubili golgetersku snagu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više