Lamela spasio Tottenham na Goodisonu

Foto: Getty Images / Guliver Image

DERBI današnjeg programa u prvom kolu Premiershipa, između Evertona i Tottenhama, završen je bez pobjednika 1:1. Veliki sudar na Goodisonu otvorio je Ross Barkley već u petoj minuti, kada je centrirao iz slobodnog udarca s lijeve strane, a loptu na kraju završila iza leđa Huga Llorisa.

Međutim, u 59. minuti gosti su uspjeli izjednačiti preko Erica Lamele, koji je zabio glavom nakon ubačaja Kylea Walkera, čime je potpisao vrijedan bod na teškom gostovanju. Također, Everton i osmi susret zaredom nije uspio pobijediti protivnika iz Londona, uz pet remija i tri poraza.

Middlesbrough i Stoke također su odigrali 1:1. Pojačanje Alvaro Negredo donio je domaćinu vodstvo glavom u 11, dok je Xherdan Shaqiri u 67. minuti iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat. 

Još jedan identični remi 1:1 režirali su Southampton i Watford, koji je od 76. minute igrao s igračem manje jer je isključen Ben Watson zbog prekršaja nad Shaneom Longom. U 9. minuti Etienne Capoue zakucao je loptu u mrežu s pet metara za vodstvo Watforda, dok je Nathan Redmond u 58. nakon kornera pogodio za konačnih 1:1.

Prve gostujuće pobjede s po 1:0 u novoj sezoni ostvarili su Swansea kod Burnleya te WBA kod Crystal Palacea. Velšanima je pobjedu u 82. donio Nizozemac Leroy Fer.

A klubu za koji navija Goran Ivanišević pobjedu je osigurao napadač iz Venecuele Jose Rondon u 74. minuti.



Pročitajte više