Eriksson: Biti engleski izbornik najbolji je posao kojeg nogometni trener može imati u Europi!

MENADŽER Manchester Cityja i bivši engleski izbornik izjavio je kako sasvim razumije ludilo koje se na Otoku stvorilo oko Mourinhova dolaska za kormilo reprezentacije.

"Mourinho je interesantan tip i mediji ga jako vole. Dakako da mogu shvatiti sveopću pomamu za njim",  izjavio je Eriksson.

"Osim toga, Mourinho je vrlo uspješan trener. No, za klupu engleske reprezentacije to nije dovoljno. Kao izbornik morate dobiti svaku utakmicu, ne smijete imati privatni život i ne smijete biti skupo plaćeni. Ako zadovoljavate te uvjete, onda ste savršeni engleski izbornik", razmišlja Eriksson i dodaje:

"Neću reći da podržavam Mourinha. Podržavam svakog kandidata za izbornika. Mogu jedino reći da je Mourinho radom u Portu i Chelseaju pokazao da je sposoban osvajati trofeje. Dakle, mogao bi ih sasvim sigurno osvajati i s Engleskom.

Na kraju je Cityjev menadžer zaključio:

"Biti engleski izbornik najbolji je posao kojeg nogometni trener može imati u Europi. Pogotovo biti engleski izbornik na Svjetskom prvenstvu. Nastup u Ligi prvaka je u redu, ali u usporedbi sa Svjetskim prvenstvom nije ni blizu."

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više