HNL

Escobar: Na Dinamo šaljem 11 boraca koji će na Šubićevcu poginuti za pobjedu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

S NOVIM trenerom, Španjolcem Escobarom, Šibenčani nakon dvotjedne stanke sutra dočekuju prvaka Hrvatske. Krunoslav Rendulić na Šubićevcu je brzo postao povijest, arhivirane su njegove velike pobjede, između ostalih i ona povijesna protiv Dinama na Maksimiru. Rendulić je smijenjen jer nije ostvario dobru suradnju s investitorima u klub i njihovim predstavnicima iz Kolumbije i Jordana. No u Šibeniku je ostavio niz od sedam utakmica bez pobjede, koji traje još od 10. veljače. Momčad je postala neuvjerljiva na domaćem terenu, što ranije nije bio slučaj. Rendulić je na Šubićevcu osvojio samo 11 bodova i primio je desetke golova iz prekida, pa ne čudi da je novi trener na prvom treningu najviše radio u tom dijelu pripreme za Dinamo. Subotnji dvoboj Šibenika i Dinama na Šubićevcu počinje u 17:05 sati uz prijenos na Arenasportu 3.

"Očekujem da ćemo pružiti dobar otpor Dinamu. Znamo tko nam dolazi i bit će jako teško. Zadovoljan sam s radom na treningu, igrači zasad dobro prihvaćaju moje zamisli. Naš cilj je prekinuti crnu seriju bez obzira na to što preko puta stoji Dinamo", rekao je Escobar danas u najavi utakmice.

Najavio je promjene u kadru, a moguće i u formaciji.

"Bit će promjena i to je logično, ali tek smo tjedan dana zajedno. Protiv Dinama ću se osloniti na 11 boraca koji će poginuti za pobjedu i dati 150 posto", tvrdi novi trener koji ne može računati na kartonirane Alimija i Bilića.

"To su dva važna igrača, ali svi ostali su spremni. Možda ni Dinamo neće istrčati kompletan s obzirom na to da ih čeka utakmica s Villarrealom. Izlazimo na teren 11 na 11 i tko pokaže više želje, bit će pobjednik", dodao je Escobar kojem se na press-konferenciji na Šubićevcu pridružio i iskusni Gordon Schildenfeld, stup šibenske obrane, bivši reprezentativac i dinamovac.

Šifo: Mi smo za njih važni kao Villarreal 

"Borimo se za opstanak i treba nam svaki bod. Dinamu trebaju bodovi jer lovi naslov prvaka. Mi smo pokazali da smo pravi kad nitko na nas ne računa i to mi daje optimizam. Nitko ne očekuje da ćemo nešto napraviti, a znamo što je bilo zadnji put kad su došli. Sad smo pod većim pritiskom jer se moramo spašavati i prekinuti crni niz, šteta što nam baš sad dolazi Dinamo", rekao je Šifo i dodao da Dinamov ritam i europske utakmice neće biti prednost za Šibenik. 

"Love naslov prvaka, nemojte računati da će opušteno doći ovdje", poručio je Schildenfeld pa iznio prve dojmove o novom treneru.

"Osobno, meni je svaka promjena pozitivna. Želim ovim putem zahvaliti treneru Renduliću, bio je užitak raditi s njim. Sad imamo novog šefa koji ima nove ideje, sad smo u fazi kada malo više razgovaramo da sve to pohvatamo", rekao je Šifo. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više