HRVATSKI NOGOMETAŠI

ESPN: Atletico je mogao dovesti Rakitića i Suareza, ali nije zbog dva razloga

Foto: Getty Images / Guliver Images

ATLETICO MADRID mogao je dovesti Luisa Suareza i Ivana Rakitića ovog ljeta, no klub je odbio takvu ponudu, piše američki ESPN.

Madridski klub nije prihvatio ponudu iz dva razloga.

Atletico ih je navodno odbio jer nijedan ne odgovara profilu igrača za njegov sistem igre, a također nije mogao platiti koliko je dvojac zarađivao u Barceloni.

Podsjetimo, Ivan Rakitić je nakon šest godina otpisan u Barceloni i odlučio se vratiti u Sevillu, klub u kojem je svojim igrama zaslužio transfer u Barcelonu.

S druge strane, još nije jasno gdje će Luis Suarez završiti, ali najviše se za sada spominje Juventus. Suarezu je novi trener Ronald Koeman poručio kako na njega ne računa.

Rakitića čeka sigurna pozicija u Sevilli

Rakitić će u Sevilli najvjerojatnije popuniti prazninu koju je ostavio Ever Banega u veznom redu. 

Taj je veznjak bio planska zamjena za Ivana Rakitića koji je 2016. iz Seville otišao u Barcelonu, a kad je Sevilla prije nekoliko tjedana vratila Rakitića iz Barcelone, postalo je jasno da za argentinskog playmakera mjesta u Sevilli više nema.

I on je odmah bio svjestan toga.

"Bit će mu jako dobro ovdje", rekao je Banega o Rakitiću za Marcu pa nastavio:

"On je igrač svjetske klase i želim mu svaki uspjeh. Kad je napustio Sevillu došao sam ja, a sada mu vraćam mjesto. Nadam se da će jako uživati ovdje."

 

Pročitajte više