TRANSFERI

ESPN: United spremio 120 milijuna eura za jednog od najboljih golmana na svijetu

Foto: Getty Images / Guliver Image

DAVID DE GEA je četiri od posljednjih pet sezona proglašavan najboljim igračem Manchester Uniteda. Međutim, u skladu s igračima Crvenih vragova, tako je i sjajni španjolski golman krenuo s kiksevima, a posljednji je bio u remiju 1:1 protiv Chelseaja. I dok je De Gea prethodnih godina bio nedodirljiv čak i za Real Madrid koji ga je želio, sada je situacija drukčija.

ESPN piše da bi Španjolac, koji ima ugovor s Unitedom do sljedećeg ljeta, mogao napustiti Old Trafford već na ljeto. Manchester razmišlja da plati otkupnu klauzulu 120 milijuna eura za Jana Oblaka, strašnog čuvara mreže Atletico Madrida. 

Golman reprezentacije Slovenije i jedan od najboljih na svijetu produžio je u travnju ugovor s Atleticom do 2023. godine i njegova želja uvijek je bila ostati u madridskom klubu. No, poput suigrača Antoinea Griezmanna želi prava pojačanja, bolje suigrače i lov na trofeje. Također, Atletico će na ljeto napustiti Lucas Hernandez (potpisao za Bayern), Diego Godin (odlazi u Inter), dok ugovori ističu bekovima Juanfranu i Filipe Luisu. 

Saul Niguez je po klauzuli slobodan za 150 milijuna eura i na meti je također Uniteda, ali i Cityja, a Barcelona razmišlja o Rodriju, koji je sličan igrač Sergiju Busquetsu.

Zbog toga bi Oblak mogao poželjeti da promijeni sredinu jer ako Atletico ne pokaže namjeru da pojača momčad kvalitetnim igračima i to itekako ide u prilog United. Međutim, postoji jedan problem i za engleskog velikana, a to je Liga prvaka. Jasno da bi Oblak, ako se odluči otići iz Madrida, tražio klub koji je konkurentan u elitnom nogometnom europskom natjecanju, a United bi lako mogao ostati i bez plasmana u LP sljedeće sezone.

Dakle, mnogo je uvjeta koji se moraju pogoditi za jedan takav transfer kakav je Oblakov na Old Trafford. Ovo ljeto, u kojem nema velikih natjecanja i tijekom kojeg igračima neće vrtoglavo rasti cijene mnogi klubovi pokušat će iskoristiti kako bi izgradili momčad ciklus koji predstoji, a sigurno da će i United morati reagirati ako se želi vratiti u vrh engleskog nogometa.

Pročitajte više