UFC

ESPN-ov analitičar objasnio zašto je Miočić, a ne Fury, najopakiji borac svijeta

Foto: Getty Images / Guliver Images

TYSON FURY glavna je priča borilačkog svijeta nakon što je u Las Vegasu proteklog vikenda nokautirao Deontaya Wildera u sedmoj rundi i postao teškaški prvak po WBC verziji.

Fury je bio toliko dominantan da je po mnogima potvrdio status najopakijeg borca, ne samo u boksu nego u svim borilačkim sportovima, ali ne ako pitate Maxa Kellermana, poznatog boksačkog analitičara na ESPN-u.

Kellerman kaže kako ta titula pripada Stipi Miočiću, Amerikancu hrvatskog podrijetla koji drži naslov teškaškog prvaka UFC-a. Kao razlog je naveo to što je MMA borba najsličnija borbi u pravom životu, dok je u boksu jedino dozvoljeno koristiti šake.

Fury i Miočić mogli bi se naći u budućnosti u sličnoj borbi kakvu su nekoć imali Conor McGregor i Floyd Mayweather. To je bio prvi put u povijesti da je MMA borac ušao u ring protiv nekog boksačkog prvaka. McGregor je kao predstavnik UFC-a unatoč porazu zaradio više od 80 milijuna dolara, dok je Mayweatheru pripalo više od 275 milijuna.

Vjeruje se kako bi sličan novac zaradili i Fury i Miočić, no Furyjev sljedeći protivnik se tek treba odrediti. Spominje se mogući revanš protiv Wildera, kao i meč za ujedinjenje titula protiv Anthonyja Joshue.

 

Pročitajte više