Eurosport: Majer je predodređen za vrh, no vjerojatno neće igrati u prvoj postavi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

SVJETSKO prvenstvo počinje u nedjelju i trajat će do 18. prosinca. Novinar Eurosporta Pete Sharland tim je povodom izabrao 11 "nepoznatih" igrača koji bi mogli impresionirati u Kataru. Među njih uvrstio je Lovru Majera, 24-godišnjeg hrvatskog reprezentativca i člana francuskog Rennesa. Sharland je o Majeru napisao sljedeće.

"Pametan je i elegantan na lopti"

"On je možda i najbolji igrač na listi. Majer je jedan od najboljih veznjaka u Francuskoj i sigurno pripada kategoriji najbolji igrač kojeg većina ljudi ne poznaje. S 24 godine jedan je od starijih igrača ove liste, ali njegov vrhunac tek dolazi. Pametan je i elegantan na lopti. Apsolutni je užitak promatrati ga, bilo da širi igru, probija obranu brzim dodavanjem ili izvodi finte kako bi se izborio za prostor.

Majer je jedan od igrača koji 'znaju' nogomet. Predodređen je da godinama bude u vrhu. Međutim, vjerojatno ga nećemo vidjeti u prvoj postavi. Prilično je jasna trojka hrvatskog veznog reda u formaciji 4-3-3 s Mateom Kovačićem, Marcelom Brozovićem i, naravno, vječnim Lukom Modrićem. Majer će, međutim, biti važna rezerva, netko tko može iskoristiti umornu protivničku sredinu.

Što se tiče njegove budućnosti, ona je zasad riješena. Rennes je mudro osigurao zvijezdu u cvatu prije Svjetskog prvenstva, a ne nakon. Novi Majerov ugovor vrijedi do 2027. i trebao bi osigurati da Rennes dobije sočnu cifru kada ga prodaju.

PSG i Atletico Madrid su ljetos bili jako zainteresirani, a objavljeno je i da Real Madrid prati. Treba reći da Majer ove sezone nije baš pronašao formu u kakvoj je bio prošle, ali čini se da je to samo pitanje vremena, a ne stvarna briga", zaključuje Sharland za Eurosport.

Postava 11 "nepoznatih" igrača koji bi mogli impresionirati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, prema Eurosportu:

Moises Ramirez (Ekvador), Alexis Vega (Meksiko), Sebastian Szymanski (Poljska), Andreas Skov Olsen (Danska), Ismael Kone (Kanada), Manuel Ugarte (Urugvaj), Abdul Fatawu Issahaku (Gana), Ritsu Doan (Japan), Ivan Ilić (Srbija), Lovro Majer (Hrvatska), Jesus Ferreira (Sjedinjene Američke Države).

Pročitajte više