Eurosport: Sljeme za Janicu povratak u djetinjstvo

“JANICA KOSTELIĆ svoje prve skijaške korake napravila je upravo na Sljemenu. 20-ak godina kasnije, pred tisućama svojih navijača pokušat će doći do prve pobjede na prvoj utrci Svjetskog kupa koja će se održati na zagrebačkom skijalištu. “ - uvodni je dio teksta na Eurosportu posvećen utrci koja će se u četvrtak održati na Sljemenu.

Zagrepčanka bi nakon Sljemena mogla preuzeti vodeće mjesto u Svjetskom kupu, ostavi li iza sebe svoje najveće rivalke Tanju Poutiainen i Anju Paerson. Trenutno se nalazi na drugom mjestu ukupnog poretka, s devet bodova zaostatka za Austrijankom Renate Goetschl koja neće voziti slalom na Sljemenu.

Janičin povratak, nakon problema sa štitnjačom i koljenom, obilježen je u sportskom svijetu kao nezapamćen uspjeh. U prvom slalomu sezone u Aspenu Janica je briljirala i pokazala da ponovo može biti nepobjediva.

Janica će na sljemenskoj utrci biti u obiteljskom okruženju. Naime, Janičin brat Ivica bit će jedan od predvozača utrke, a Janičini roditelji žive vrlo blizu mjesta gdje će se održati utrka.

Kako bi dočarao atmosferu u Zagrebu, autor teksta prisjeća se kako je Kosteliće nakon povratka s Olimpijskih igara dočekalo oko 300.000 Zagrepčana.

“Ljudi su nas pratili skroz od aerodroma pa do centra Zagreba. Helikopteri su letjeli iznad nas s različitim pozdravima i čestitkama. Bilo je čudesno – kao kad se rimski car vratio iz velikog rata i kad su ga, na povratku, posuli ružinim laticama” - komentirao je Ivica doček nakon Salt Lake Citya 2002.

Pročitajte više