Everton bez Vlašića opet izgubio, Brighton nastavio niz

Foto: Getty Images/Guliver Image

EVERTON je nakon poraza od Leicestera smijenio Ronalda Koemana, no kako stvari stoje, da promijene trenera, cijelu momčad, stadion i predsjednika ne bi se izvukli iz letargije u koju su upali.

Nakon debakla protiv Arsenala (2:5) u prošlom kolu, Everton je danas bez ozlijeđenog Nikole Vlašića izgubio na King Poweru od Leicestera 2:0 i ozbiljno se uključio u borbu za ostanak u Premiershipu.

U sljedećem kolu mu u goste dolazi solidni Watford, a nakon toga Toffeesi idu na dva teška gostovanja, Crystal Palaceu i Southamptonu. No, za ovaj Everton nema laganih utakmica, a takva nije bila ni današnja protiv Liecestera.

Momčad Clauda Puela, koji je preuzeo Leicester, je nakon 29 minuta riješila pitanje pobjednika golovima Vardyja i Graya, iako je drugi gol zapravo autogol Kennyja koji je nespretno skrenuo loptu u vlastiti gol. Tako je Everton u prvih 10 kola primio 20 golova, što mu nije uspjelo još od 1994. godine kad ih je u isto toliko utakmica inkasirao 22.

U zadnje četiri utakmice Everton je osvojio jedan jedini bod i to kod Brightona iz penala u 90. minuti, dok je Leicester ovom pobjedom skočio na 11. mjesto, a zadnji put je izgubio prije više od mjesec dana.

Spomenuti Brighton se polako navikava na život u Premiershipu. Nakon lošeg otvaranja sezone Seagullsi su u zadnja tri kola osvojili pet bodova, od kojih jedan danas protiv Southamptona. Nakon sjajne partije protiv West Hama (3:0) Brighton je odigrao 1:1 protiv Saintsa. Gosti su poveli već u 7. minuti golom Daviesa, a bod domaćinima osigurao je Murray u 52. minuti trećim golom u dvije utakmice.

Premiership, 10. kolo:

Brighton & Hove Albion - Southampton 1:1 (Murray 52' / Davies 7')

Leicester City - Everton 2:0 (Vardy 18', Gray 29')

Pročitajte više