Serie A

Evo gdje su igrači s kojima je Pirlo počeo svoju posljednju utakmicu za Juventus

Foto: EPA

NAKON sjajne karijere u dresu Juventusa Andrea Pirlo je preuzeo ulogu trenera kluba koji je deveti put uzastopno osvojio naslov talijanskog prvaka.

Pirlova posljednja utakmica za Juventus bila je ona iz finala Lige prvaka 2015. godine kada je torinska momčad poražena od Barcelone rezultatom 3:1.

Posljednji susret pamti po bolnom porazu

Prvu postavu Juventusa u tom susretu činili su Gianluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Patrice Evra, Pirlo, Claudio Marchisio, Paul Pogba, Arturo Vidal, Alvaro Morata i Carlos Tevez.

Buffon je nakon tog finala stigao otići u PSG i opet se vratiti u Juventus. Sada je rezerva Wojciechu Szczesnyju na golu prvaka Italije.

"Trebam li te sada zvati Mister? Sretno u novom izazovu, Andrea", napisao je Buffon na Instagram profilu nakon što je Pirlo izabran za novog trenera Juventusa.

Lichtsteiner je trenutno slobodan igrač. On je nakon sedam uzastopnih titula prvaka Italije s Juventusom odlučio prijeći u Arsenal u ljeto 2018. godine. 

Bonucci i Buffon odlazili pa se vraćali

Nakon što je odigrao samo 23 utakmice u svim natjecanjima za londonski klub, prešao je u Augsburg u kojem je proveo sezonu 2019./20.

Barzagli se oprostio od nogometa u dresu Juventusa na kraju sezone 2018./19. On je bio član stručnog stožera pod vodstvom Maurizija Sarrija, ali je napustio svoju funkciju u svibnju ove godine.

Bonucci je napravio kontroverzni transfer u Milan 2017. godine, ali samo godinu dana kasnije vratio se u Juventus.

Evra je napustio Juventus na ljeto 2017. godine, a onda je igrao za Marseille i West Ham. Od nogometa se oprostio 2019. godine, a u posljednje vrijeme često gostuje na Sky Sportsu kao jedan od analitičara.

Marchisio je u Juventusu igrao do ljeta 2018. godine kada je kao slobodan igrač prešao u ruski Zenit gdje je proveo samo 10 mjeseci nakon čega se oprostio od igračke karijere.

Pogba je na ljeto 2016. za 89 milijuna funti prešao u Manchester United za koji i sada nastupa.

Ubitačan vezni red činili su Pirlo, Pogba, Marchisio i Vidal

Vidal je protiv Barcelone također odigrao posljednji susret za Juventus. Potom je prešao u Bayern gdje je igrao do ljeta 2018. godine nakon čega je otišao u Barcelonu u čijem dresu još uvijek igra.

Tevez je poput Vidala i Pirla nakon poraza od Barcelone napustio Juventus. On je prešao u Boca Juniorse, a kasnije je igrao i u kineskom Shanghai Shenui. U Bocu se vratio u siječnju 2018. godine i nedavno je potpisao novi ugovor s ovim klubom.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Morata je Juventus napustio 2016. godine i vratio se u Real Madrid. Potom je na ljeto 2017. godine prešao u Chelsea, da bi na kraju završio u Atletico Madridu čije boje brani i danas. U finalu protiv Barcelone s klupe su ulazili Kingsley Coman, Roberto Pereyra i Fernando Llorente.

Coman je nakon poraza od Barcelone otišao u Bayern gdje je igrao kao posuđen igrač sve do ljeta 2017. godine kada je potpisao ugovor s njemačkim prvakom.

Pereyra je 2016. godine prešao u Watford gdje i danas igra, dok je Llorente nakon Juventusa igrao za Sevillu, Swansea i Tottenham, a od prošle godine igra za Napoli.

Pročitajte više