ŽDRIJEB

Evo protiv koga bi mogli igrati Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk u Europi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI klubovi koji se natječu u europskim natjecanjima u ovoj sezoni danas će saznati imena potencijalnih suparnika u nadolazećim kolima. Pod uvjetom da budu uspješni protiv već poznatih suparnika u aktualnoj fazi natjecanja, Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk na ždrijebu u Nyonu saznat će i tko će im predstavljati sljedeću prepreku.

Hrvatski prvak Dinamo morat će svladati Omoniju da bi se plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka. U njemu će igrati protiv pobjednika jednog od ova tri ogleda:

Mura - Ludogorec

Legia - Flora

Lincoln - CFR Cluj.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija Lige prvaka igraju se 3. ili 4. kolovoza. Uzvrati su na rasporedu 10. kolovoza.

Taj je ždrijeb na rasporedu u 12 sati.

Dva sata kasnije održat će se ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige, u kojem će potencijalne suparnike saznati preostali hrvatski klubovi.

Osijek mora svladati Pogon, a onda mu slijedi ogled protiv klubova iz ovog kruga: Sutjeska, Maccabi Tel-Aviv, CSKA Sofia, Liepaja, Qarabag, Ashdod ili LASK.

Rijeka će u slučaju pobjede protiv Gzire igrati protiv jednog od ovih suparnika: RFS, Puskas Akademia, Luzern,  Larne, Aarhus, Hibernian i Santa Coloma.

Hajdukov sljedeći suparnik, prođe li Tobol, bit će jedan od ovih osam kandidata: Apollon, Žilina, Suduva, Rakow, Hammarby, Maribor, Kopenhagen ili Torpedo-Belaz.

Prve utakmice 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige igraju se 5. kolovoza. Uzvrati su na rasporedu tjedan dana kasnije.

Pročitajte više