Evra: Ferguson mi je rekao da sigurno dolaze CR i Bale. Otišao je jer ih nije dobio

Foto: Reuters

JEDNA od glavnih tema u engleskim medijima ovog tjedna je gostovanje Patricea Evre u službenom podcastu Manchester Uniteda.

Legendarni kapetan Crvenih vragova govorio je o svojim danima u Unitedu, što mu je taj klub značio, ali i odnosu s velikim Alexom Fergusonom. Evra je prepričao situaciju u kojoj on i suigrači nisu željeli potpisivati autograme pa su dobili "jezikovu juhu".

Evra je otkrio i razlog zašto je Ferguson iznenada otišao na kraju sezone 2012./2013.

"Dva tjedna prije nego što je otišao sjećam se da se dosta pisalo po medijima da bi mogao u mirovinu. Pitao sam ga je li to istina, a on mi je rekao da nikad neće otići u mirovinu i da će biti u Unitedu još deset godina", rekao je Evra pa nastavio:

"Tom prilikom mi je rekao da je 99 posto siguran da će vratiti Cristiana Ronalda i dovesti Garetha Balea. Rekao je da mu samo ta dva igrača trebaju da osvoji Ligu prvaka sljedeće sezone i da će to napraviti. Nije lagao jer sam odmah nazvao Cristiana i on mi je rekao da je šefu rekao 'da' i da se vraća", otkrio je Evra.

Iako je Ferguson bio siguran u dva megatransfera, oni se nisu dogodili. Ronaldo, koji je četiri godine ranije otišao iz Uniteda, ostao je u Madridu, a tog ljeta mu se pridružio Gareth Bale.

"Dva tjedna nakon tog razgovora s trenerom po dolasku u trening-kamp sam vidio hrpu novinara i kamera i pomislio sam da je netko od igrača opet napravio glupost. Bili smo u svlačionici i spremali se za trening kad je došao netko iz kluba i rekao nam da pričekamo jer nam trener nešto želi reći. Došao je i rekao nam je da mu je jako žao što su neki drugi ljudi objavili da odlazi u mirovinu prije nego što nam je on to osobno rekao. Rekao je da odlazi jer ga supruga treba, a posebno se ispričao Van Persieju i Kagawi koje je nedavno doveo", otkrio je Evra.

Nakon što je Ferguson otišao iz kluba, United je osvojio jedan FA kup i Europa ligu.

Pročitajte više