Fanatizam na Gerlandu: Ni Mourinho ne može preko Lyona

DESET minuta prije kraja susreta Real je konačno držao pobjedu protiv Lyona, momčadi koju ne može pobijediti već sedam utakmica u nizu. Na Gerlandu su uspjeli razbiti jedno prokletstvo i barem zabili pogodak, no to nije bilo dovoljno ekipi Josea Mourinha koja nakon prve utakmice osmine finala ne može spavati mirno. Kao realan rezultat izgleda 1:1 nakon odgledane partije. Lyon je nakon besprijekornog prvog poluvremena popustio naletu Reala početkom nastavka, i kada je Gerland već utihnuo, Miralem Pjanić, ovaj puta kao jocker s klupe, namjestio je pogodak Gomisu. Čeka nas novi veliki okršaj za četvrtfinale na Santiago Bernabeu, gdje je upravo Pjanić prošle sezone po šesti put ostavio Real izvan kruga osam najboljih momčadi Europe.

Lovren dobio bitku s Adebayorom

Real se nije naigrao u prvom dijelu susreta, Lavovi s Gerlanda krenuli su fanatično, ali maksimalno odgovorno. Bila je to lekcija discipline Puelove momčadi, koja je Real Madrid, ekipu koja najviše "tuče" u Ligi prvaka, pola sata držala bez udarca na gol.

Dejan Lovren bio je među boljima na terenu, ni najmanje nije pao pod utjecaj jedne od najvećih utakmica u njegovog karijeri. Nespremnog Adebayora poslao je na klupu, Mourinho nije imao izbora nakon što se odsječeni Togoanac s Lovrenom više borio za jedanaesterac, nego za loptu. Lyon je izgledao konkretnije, prva i jedina šansa Reala u prvom dijelu stigla je u 30. minuti kada je Gourcuff  faulirao Ozila u opasnoj zoni, a Ronaldo neugodno gađao lijevi Llorisov kut. Vratar Lyona uspio je sačuvati mrežu.

Uspjelo je to i Casillasu u velikoj prilici Lyona četiri minute kasnije. Sijevnula je kontra, Bastos je ubacio s desne strane, Casillas izletio i servirao loptu Gomisu koji umjesto prazne mreže gađa tribine! Izgledalo je tragično dok nismo vidjeli ponovljenu snimku: Casillas je ipak uspio popraviti ono što je zakuhao - ipak je skrenuo udarac Gomisa...

Uragan Reala u nastavku ubio je fanatizam Lyona

Mourinhova instant terapija u poluvremenu bila je djelotvorna. Umjesto uspavanke, dočekao nas je uragan. Real je opasno stegnuo obruč oko Llorisa, kojeg je dva puta spasila - stativa! U 48. minuti je Ronaldo iz slobodnjaka odmjerenim udarcem tražio Ramosa i pogodio drugi vratnicu, da bi već u sljedećoj akciji gredu gađao Ramos nakon kornera Ozila.

Tada je, svega 30 sekundi nakon što je ušao u igru umjesto Adebayora, Benzema šokirao "svoje". Dijete Lyona, koje kod Mourinha traži svoje mjesto. Sve je pripremio Ozil, oteo je loptu Toulalanu, progurao u prostor za Benzemu čiji je udarac bio jak, i otišao je ispod Llorisa, dok Cris nije uspio na vrijeme doći do crte.

Puel nije imao što izgubiti; u napad je gurnuo najprije Brianda i Pieda, a potom i Pjanića, koji mu je sedam minuta prije kraja donio veliku radost. Izveo je slobodnjak, Cris je samo prebacio loptu do Gomisa koji ispred Casillasa uspijeva zabiti iz čiste situacije. Real je bio blizu, ali ne dovoljno. Morat će u drugoj rundi...

Početni sastavi:

Lyon:  Lloris, Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho, Toulalan, Gourcuff, Kallstrom, Bastos, Delgado, Gomis

Zamjene: Vercoutre, Gassama, Diakhate, Briand, Pjanic, Gonalons, Pied

Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Arbeloa; Khedira, Alonso, Ozil, Di Maria; Ronaldo, Adebayor

Zamjene:  Adan, Kaka, Benzema, L.Diarra, Granero, Marcelo, Albiol.

Pročitajte više