HRVATSKI NOGOMETAŠI

Fantastična partija hrvatskog stopera u Njemačkoj. S dva gola je ekipu spasio debakla

Foto: Profimedia

HRVATSKI stoper Jakov Medić odigrao je danas fantastičnu utakmicu za svoj St. Pauli u prvom kolu njemačkog kupa. Protivnik njegovoj drugoligaškoj momčadi bio je Straelen, maleni klub iz regionalne lige Zapad, jedne od pet regionalnih liga u Njemačkoj, ali put do prolaska nije bio lak.

Kao što to nerijetko biva u njemačkom kupu, niželigaš se pokazao kao jako težak protivnik pa je u 19. minuti uspio i povesti preko Jarona Vicarija. Šest minuta kasnije Eric Smith je zabio za izjednačenje, a onda i namjestio pogodak za preokret koji je postigao Medić u 40. minuti susreta.

Spasio je klub od velikog kiksa

Ipak, tu nevoljama St. Paulija nije bio kraj. Već u 42. je Straelen došao do novog izjednačenja preko Amorosa Nshimirimana i najavio da će se njemački drugoligaš u drugom poluvremenu morati pomučiti kako bi prošao u sljedeću fazu natjecanja.

Ovoga puta je St. Pauli bolje otvorio poluvrijeme i poveo u 62. minuti preko Davida Otta, ali ubrzo su slijedili novi problemi. Prvo je u 77. isključen Manos Saliakas, desni bek St. Paulija, a onda je u 80. Jaron Vicario ponovo zabio i uveo utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Srećom za St. Pauli, Jakov Medić bio je na visini zadatka kad već napadači nisu bili pa je u 90. minuti pogodio za konačnih 4:3 i prolazak u 1/16 finala njemačkog kupa. Sljedeći protivnik St. Paulija nije poznat, bit će određen ždrijebom.

Pročitajte više