Ferrer i Robredo u četvrtfinalu Umaga

ŠPANJOLCI Tommy Robredo i David Ferrer osigurali su četvrtfinale ATP turnira Croatian Open u Umagu. Treći nositelj Robredo svladao je Janka Tipsarevića iz SCG sa 6:3, 6:1, dok je četvrtopostavljeni Ferrer bio jednako uvjerljiv protiv sunarodnjaka Fernanda Vicentea 6:2, 6:3.

Robredo je potvrdio da je jedan od favorita za naslov u Umagu, Beograđanin Tipsarević nije imao šanse protiv raspoloženog Španjolca, koji ove sezone na ATP Touru ima skor od 27 pobjeda i 14 poraza. U sljedećem kolu Robredo ide na pobjednika dvoboja između Talijana Filippa Volandrija i Španjolca Guillerma Garcie Lopeza. Ukoliko to bude dvostruki finalist Umaga Volandri, Robredo će u četvrtfinale ući barem sa malom prishološkom prednošću jer je protiv Talijana dobio sva tri međusobna dvoboja.

"Po rezultatu je to izgledao lagan meč, ali nije bilo lako jer je Tipsarević solidan igrač. Zapravo, ja sam igrao odlično, puno bolje nego u 1. kolu, jer sam se priviknuo i na sporiji teren i teže loptice. Ako zadržim ovakvu razinu igre mislim da ću igrati finale, a onda ni konačan trijumf nije daleko. Vjerovatno me u četvrtfinalu čeka Volandri, sjajan s osnovne linije, a ja sam ga opet pobijedio u sva tri međusobna susreta, što znači da imam protuigru za njega. Prvi puta sam u Umagu i želim se dokazati, kao i ostvariti moj jedini cilj za ovu sezonu - ulazak među prvih deset", kazao je Robredo, koji je u srijedu navečer bio u žiriju na tradicionalnom izboru za Miss hostesa.

Ferrer je opravdao ulogu favorita protiv Vicentea, tenisača koji redovito dolazi u Umag jer je najboji prijatelj četverostrukog pobjednika Carlosa Moye. Vicente je prijatelj i s Ferrerom, štoviše večeras zajedno igraju četvrtfinale parova, no popusta na terenu nije bilo, Ferrer se plasirao u četvrtfinale gdje čeka pobjednika dvoboja Moye i Belgijanca Kristofa Vliegena.

Od Moyom je Ferrer izgubio finale Umaga 2002., no ove sezone je ljevoruki 23-godišnjak iz Valencije mnogo bolji. Istina, nije osvojio nijedan turnir, ali je igrao finale u Valenciji, te bio u još tri polufinala. Bio bi još bolji da na turnirima u Miamiju, Rimu i Roland Garrosu nije igrao protiv - Rafaela Nadala.

REZULTATI dvoboja 2. kola sa ATP turnira tenisača u Umagu:

David Ferrer (Špa/4) - Fernando Vicente (Špa) 6-2, 6-3

Tommy Robredo (Špa/3) - Janko Tipasrević (SCG) 6-3, 6-1

Pročitajte više