Fifa produžuje suspenziju Martinu Tayloru?

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter najavio je istragu oko brutalnog prekršaja Martina Taylora na Eduardu i moguću preinaku njegove kazne.

Taylora je Engleski nogometni savez (FA) kaznio s 3 utakmice suspenzije zbog prekršaja na Eduardu u susretu 27. kola Premiershipa između Birminghama i Arsenala (2-2), odigranog 23. veljače. Blatter je najavio da će Fifa od Engleskog nogometnog saveza zatražiti dokument procesuiranja tog slučaja.

"Fifa ima pravo od svakog nacionalnog saveza tražiti dokumente o provedbi displinskog postupka u ovakvim slučajevima. Ukoliko naše disciplinsko tijelo odluči da izrečena suspenzija od nacionalnog saveza nije adekvatna kazna, možemo i promijeniti odluku, odnosno produžiti suspenziju! "

Blatter je dodao da Fifini dužnosnici razmatraju uvođenje novog sustava kažnjavanja grubosti na terenu.

"Postoji prijedlog da se igrač koji počini grub prekršaj kazni vremenskom kaznom u trajanju oporavka ozljeđenog igrača, sve do njegovog povratka na teren."

U konkretnom slučaju s utakmice u Birminghamu, sezona bi za Martina Taylora, kada bi se ovo pravilo primijenilo, već bila završena. Kao što je, nažalost, završena za Eduarda.

"Već sam rekao da svakog igrača koji promišljeno grubo starta na suparničkog igrača i nanese mu tešku ozljedu, treba sankcionirati s puno težom kaznom od tri utakmice suspenzije. Moguće su čak i doživotne suspenzije, ovisno o težini ozljede. Zašto bismo dopuštali nogometašima da uništavaju svoje kolege?"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više