Finski izbornik poludio na kritičare nakon poraza od Hrvatske: "Statistika vam je sranje"

Foto: Guliver Image/Getty Images

FINSKI izbornik Hans Backe nakon poraza od Hrvatske bio je poprilično bijesan na novinare, koji mu zamjeraju očajne rezultate otkako je na klupi reprezentacije, kao i nedostatak kvalitetne igre.
Backe je najprije pohvalio Hrvatsku, koju smatra klasnom reprezentacijom, a onda se obrušio na finske novinare.
 
''Prije susreta ostali smo bez sedam prvotimaca i u takvim je uvjetima nemoguće složiti momčad koja može ravnopravno igrati protiv velesile kao što je Hrvatska. Također, pekle su nas i još svježe rane s Islanda kao i slučaj Eremenko'', kazao je Backe, pa je nastavio:
 

 

''Što se tiče utakmice, Hrvati su svjetske klase, no svejedno nam nisu stvarali velike prilike. Osim pogotka imali su možda još jednu 100-postotnu šansu, međutim, mi na drugoj strani nažalost nismo kreirali niti jednu pravu. Zadržali smo se na nekoliko polušansi. Ideja je bio što duže ostati na nogama, pa nakon 60. minute krenuti u ofenzivu. Minus od jednog pogotka dopušta vam da se u tom intervalu utakmice krenete kockati i mi smo to htjeli činiti, no Hrvatska je tako dobra i uvjerljiva u kontroli i posjedu da vam jednostavno ne dopušta stvoriti pritisak, rekao je Backe, a onda se obratio onima koji mu pod nos stavljaju činjenicu da pod njegovim vodstvom Finska i dalje čeka prvu pobjedu, kao i da mu momčad nije zapucala prema Subašiću.
 
"Za mene su statistika i oni udarci koji završe u suparničkom bloku, kao i one lopte koje odlete metar ili dva od vratnice ili povrh grede. Ovako prezentirana statistika je sranje. Morate biti svjesni da nam je momčad prepolovljena. Ako želimo napredak, moramo čekati njihov povratak. Nema drugog rješenja. Bez Eremenka ova momčad nema plemenitog igrača u veznom redu koji može osmisliti napad. Dečki koji su istrčali su sjajni borci, nemam primjedbi na njihovu radnu etiku i disciplinu, ali nogomet na ovoj razini zahtijeva višu klasu."
 
 
 

Pročitajte više