Fiorentina večeras konačno probija najveće europske destruktivce?

FIORENTINA i Glasgow Rangers večeras igraju uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Uefa. Na Ibroxu je bilo 0:0, te ekipe traže pobjedu i prolaz u finale.

U prvoj utakmici, u kojoj je Rangers igrao praktički bez prve postave, bez Allana McGregora na vratima i kapetana Barrya Fergusona, dogodilo se upravo ono što su mnogi i očekivali. Tvrda utakmica, u kojoj su i jedna i druga momčad više razmišljale o vlastitim nego o tuđim vratima.

Oba trenera, Walter Smith i Cesare Prandelli smatraju kako je ova utakmica možda i najvažnija u sezoni. Rangersi i Fiorentina tijekom cijele su sezone igrali dobro, kako u domaćim prvenstvima tako i u Kupu Uefa te sada moraju napraviti još taj jedan korak nakon kojeg će moći proglasiti svoje sezone super uspješnima. No, jedna od ekipa neće vidjeti finale u Manchesteru.

Inače, obje momčadi su posljednjih tjedana pale u formi. Rangersi su ispustili veliku prednost u Škotskom prvenstvu, te se sada moraju dobro namučiti ukoliko žele osvojiti naslov. Fiorentina je u posljednjih sedam utakmica doživjela tri poraza, a u zadnjem kolu je odigrala 2:2 sa Sampdoriom u Firenzi, te tako omogućila Milanu da se približi na samo dva boda zaostatka u borbi za zadnje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

"Pritisak u talijanskoj ligi neće utjecati na našu igru. U potpunosti smo koncentrirani na ovo polufinale, koje bi moglo postati čarobna noć za nas", kaže Cesare Prandelli koji očekuje da će njegova momčad večeras uspjeti "razbiti" destruktivnu igru koju preferira Walter Smith, a koja mu je donijela pobjede protiv Panathinaikosa, Werdera i Sportinga na putu do polufinalu Kupa Uefa.

Steven Davis je upitan za Rangerse, kao i važan obrambeni igrač David Weir. Trener Walter Smith se nada da bi obojica mogla večeras zaigrati.

"Nije bitno što si postigao u nogometnoj karijeri, uvijek želiš igrati u europskom finalu", kaže Walter Smith.

"Zvao me Alex Ferguson, nisam mu se uspio javiti, a niti ga ponovno nazvati", kaže Walter Smith koji će imati priliku razgovarati uživo sa "Sir Alexom" 14. svibnja u Manchesteru u finalu Kupa Uefa, naravno ako Rangersi tamo dođu.

Dvoboj Fiorentina - Glasgow Rangers je repriza finala Kupa pobjednika kupova 1961./1962. kada je momčad Fiorentine uzela naslov.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više