leverkusen - bayern 1:2

Flick Sanea uveo u igru pa ga izvadio nakon pola sata. Lewa i Müller ga tješili

Foto: Getty Images/Guliver Image

BAYERN je jučer u derbiju 13. kola Bundeslige pobijedio Bayer u Leverkusenu 2:1, nanio mu prvi poraz u prvenstvu i zasjeo na prvo mjesto.

Domaćini su poveli golom Patricka Schicka u 14. minuti, a VAR im je u 28. zbog zaleđa poništio drugi gol češkog napadača. Bayern je izjednačio golom Lewandowskog u 43. minuti nakon katastrofalne reakcije Bayerove obrane, a Poljak je u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Bayernu nakon još jedne pogreške domaćih braniča.

Flick uveo Sanea pa ga izvadio

Bayernu se u 32. minuti ozlijedio Kingsley Coman kojega je morao zamijeniti Leroy Sane. No na opće iznenađenje Hansi Flick je njemačkog reprezentativca izvadio iz igre u 68. minuti, a na teren je poslao Musialu.

Sane je bio vidno šokiran trenerovom odlukom te je nezainteresirano odšetao na tribinu i razočarano gledao ostatak utakmice. Flicka su novinari pitali da objasni svoju odluku, a Bayernov trener se nije dao smesti.

"Nije to bila nikakva kazna. Morao sam napraviti izmjenu, a kandidati su bili Thomas Müller, Serge Gnabry i Leroy Sane. Thomas je užasno važan igrač za naš sustav igre, Serge je igrao odlično i onda sam morao izvaditi Leroya. Kod nas je momčad važnija od pojedinaca, a Leroy ima moju punu podršku", rekao je Flick nakon utakmice. 

Bayernov trener nije zadovoljan Saneom od kad je došao u Bayern te je već nekoliko puta rekao da bivši Cityjev igrač ima dosta prostora za napredak. Saneu su nakon utakmice podršku iskazali glavni Bayernovi igrači Müller i Lewandowski.

Stariji igrači ga brane

"Moramo mu dati vremena. Siguran sam da će sljedeće godine pokazati svoju kvalitetu i ja mu držim fige jer je sjajan dečko. Mislim da će mu pauza za blagdane jako dobro doći jer će nam njegov doprinos trebati u nastavku sezone", rekao je Lewandowski, a Müller je dodao:

"Hansi ima svoje razloge zašto je to napravio. Osobno uživam igrati s Leroyem jer s njim u sastavu imamo puno više opcija u napadu. Jako brzo ćemo o njemu pričati u potpuno drukčijem kontekstu jer je vrlo blizu da pokaže sve što može. Ovakve stvari ga ne smiju frustrirati nego motivirati, a ne idemo mu na ruku ni mi ostali jer ne igramo baš najbolje u posljednje vrijeme. Momčad je iza njega, a on će već u prvoj utakmici u novoj godini pokazati koliko vrijedi."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više