FOTO Bjelica dobio nagradu za najboljeg stranog klupskog trenera Europe

Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMOV trener Nenad Bjelica dobio je veliko priznanje domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, a to je nagrada FIFEX-a za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini, piše gnkdinamo.hr

Sudjelovao je i predavao na FIFEX kongresu organiziranom od nogometnog saveza Turske i UEFA-e u Beleku.

 

Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada, a uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama, i to posebno u UEFA natjecanjima ove sezone, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Europa lige.

"Bilo je ovo vrlo pozitivno iskustvo, ovakvi su kongresi i konferencije pozitivne za svakog trenera, a evo ja sam od učenika vrlo brzo postao učitelj. Već sam držao ovakva predavanja u Austriji, Poljskoj i na našoj trenerskoj Akademiji, tako da mi ovo nije ništa novo, no velika mi je čast bilo držati predavanje u ovako velikoj zemlji gdje je nogomet jako popularan", rekao je Bjelica pa dodao:


"Bilo je tu puno renomiranih trenerskih lica, mogu biti jako sretan što sam dobio poziv na ovakav kongres, posebice još i takvu nagradu. Nisam očekivao nagradu, pa niti ovaj dres turske reprezentacije, ali evo ljudi su tako odlučili, hvala im na tome."

Na istom je kongresu predavanje održao i trener iz Dinamove nogometne škole Ivan Mijač koji je pred nekoliko stotina sudionika govorio o radu i uspjehu naše nogometne škole, jedne od najboljih u svijetu.

 

Pročitajte više