FOTO Dok navijači bijesne, predsjednik Juventusa objasnio famozno slovo J

Foto: Twitter

PROŠLA su dva dana otkako je Juventus objavio novi dizajn klupskog grba, a reakcije javnosti ne stišavaju se. Navijači su bijesni, vode se brojne rasprave na društvenim mrežama i gotovo svi koji prate nogomet sprdaju se s logom koji je slavni klub predstavio na svečanosti u Milanu.
> Svi se sprdaju s novim grbom Juventusa, a navijači su šokirani koliko ga je klub platio
 
Premda novo rješenje estetski i nije najsretnije, famozno slovo J obilježilo je dobar dio povijesti slavnog kluba iz Torina, a to je objasnio predsjednik kluba Andrea Agnelli.
 
"Crne i bijele pruge su prepoznatljivi znak i to će biti glavna karakteristika novog dresa. Scudetto predstavlja klupsku želju za pobjedom, sada i zauvijek. Konačno - znak J. On zauzima posebno mjesto u srcu svakog navijača", rekao je Agnelli. 
 
Na dresovima iz 1940. godine, koji su bili crni, na prsima se isticalo veliko slovo J u bijeloj boji. Upravo je to razlog zašto danas Juve nosi taj znak, doduše u nešto modernijem izdanju.
 
Čelnici Juventusa smatraju da su učinili veliki korak s ovom promjenom, a navodno su već sada počeli profitirati od promjene grba. 
 
Valjda će se i navijači naiviknuti.
 

Pročitajte više