Reklama Vučićeve stranke na otvaranju Eura podijelila Srbiju: Fotomontaža ili ne?

Foto: Getty Images/Guliver Images, Hina

FOTOMONTAŽA ili ne? Pitanje je kojim su se bavili srpski mediji nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vidi slogan Srpske narodne stranke na ekranu pokraj bazena u beogradskoj Areni. Reklama na kojoj piše "Srbija ide naprijed" navodno se pojavila neposredno uoči prve utakmice na Euru između Slovačke i Španjolske.

Od fotomontaže do slučajne objave (koja nije potvrđena)


Pitanje je sasvim logično u ovom slučaju; jesu li vladajući u Srbiji iskoristili Europsko prvenstvo u vaterpolu za promociju svoje stranke. Bura se podigla nakon jedne izjave predsjednika Izvršnog odbora Europskog prvenstva u vaterpolu.

"To je fotomontaža", izjavio je za Tanjug Raša Ristivojević.

"Ekran je podijeljen na dva dijela. Lijevi ekran kontrolira talijanska tvrtka Micro Plus, koja je angažirana od strane LEN-a, i na njemu se mjere rezultati, vrijeme i ostalo. Desni ekran pod kontrolom je RTS-a i ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", pojasnio je Ristivojević, a prenosi B92.

Međutim, iz RTS-a tvrde kako oni nemaju kontrolu nad desnim dijelom ekrana te da njihova reportažna kola nisu bila uključena u trenutku kada se sporna fotografija pojavila na ekranu. Poručili su kako sadržajem na video ekranu uprava tvrtka Sky Music.


Sky Music, pak, tvrdi da njihova režija nije bila u Areni u trenutku kada se pojavila fotografija pa samim time nisu mogli ni emitirati sporan sadržaj.

Zaokret

B92 javlja kako su se u tvrtki Sky Music predomislili nakon nekog vremena te su ustvrdili da je do objavljivanja fotografije došlo zbog pogreške tvrtke "Atomic Visual Support", koju je Sky Music angažirao tijekom Eura u vaterpolu.

"Tvrtka Atomic Visual Support bila je angažirana na posljednjoj konvenciji Srpske napredne strane, na kojima djelatnici Sky Musica nisu sudjelovali. Postoji mogućnost da se reklama pojavila slučajno i na kratko na led ekranu prije početka programa, ali nitko iz našeg tima nije imao namjeru miješati sport i politiku, niti je fotografija emitirana za vrijeme trajanja programa Eura u vaterpolu", zaključuju u priopćenju.

 

Pročitajte više