Francuski savez: Odluka o izbacivanju Anelke donesena je nakon razgovora s kapetanom Evrom

FRANCUSKI nogometni savez (FFF) osudio je odluku svojih reprezentativaca da u nedjelju propuste trening u znak podrške potjeranom suigraču Nicolasu Anelki.

Podsjetimo, napadač Chelseaja je izbačen iz reprezentacije nakon što su mediji otkrili kako je u poluvremenu utakmice protiv Meksika (poraz Francuske 2:0), u 2. kolu skupine A Svjetskog prvenstva vulgarno izvrijeđao izbornika Raymonda Domenecha.

U nedjelju su, međutim, ostali reprezentativci odbili trenirati, nakon čega su izdali priopćenje u kojem su dali podršku Anelki. Napokon se u kasnim večernjim satima nedjelje priopćenjem oglasio i FFF.

“Francuska federacija i njezin predsjednik Jean-Pierre Escalettes s gnušanjem su primili vijest o odbijanju treninga naših reprezentativaca. Radi se o neprihvatljivom činu koji je posljedica izbacivanja Nicolasa Anelke, što igrači smatraju nepravednim. No, suprotno onome što tvrde, odluka o izbacivanju je donesena nakon dugačkog razgovora s Anelkom kojem je nazočio i kapetan Patrice Evra”, navela je krovna francuska nogometna udruga, uz zaključak:

“FFF se ovim putem ispričava Francuskoj zbog neprihvatljivog ponašanja igrača koji predstavljaju našu zemlju. Sjednica Izvršnog odbora, na kojoj će biti doneseni zaključci o krizi, bit će sazvana čim reprezentacija završi nastup na SP-u.”

Pročitajte više