FRANCUZI, GDJE JE LOPTA Majstorija Busquetsa koja ostavlja bez daha

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŠPANJOLSKA je srušila Francusku u prijateljskom susretu s 2:0 na Parku prinčeva u Parizu. Bio je to prvi poraz Tricolora od finala Europskog prvenstva, kada su izgubili od Portugala nakon produžetaka. Momčad Didiera Deschampsa bacili su na koljena David Silva i Gerard Deulofeu, ali treći je igrač ostavio gledatelje bez daha.

Riječ je o sjajnom veznjaku Barcelone, Sergiju Busquetsu, koji je kod drugog gola oduševio svojim potezom i, zapravo, otvorio rivala prije negoli je Deulofeu stavio točku na i.

Silva je na sredini terena u 77. minuti dodao loptu Busquetsu koji je bio okrenut prema vlastitom golu. Na njega su krenuli budući igrač Chelseaja i član Monaca Tiemoue Bakayoko te napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann. Međutim, umjesto da vrati loptu unatrag, Busquets je napravio maestralnu piruetu, elegantno izbacio dva Francuza, a tu je bio i N'Golo Kante, te dodao za Jordija Albu, koji je nakon toga asistirao krilu Milana za drugi gol.

Također, igraču iz Sabadella bila je to 97. utakmica u dresu Španjolske, za koju je zabio dva gola, a uskoro bi trebao ući među 10 igrača koji imaju 100 i više nastupa za reprezentaciju. 

Pročitajte više