Francuzi hvale Lovrena nakon povratničke utakmice za Lyon

Foto: Profimedia

LYON je u srijedu navečer s Nantesom u 18. kolu Ligue 1 odigrao utakmicu bez golova. Bila je to povratnička utakmica Dejana Lovrena, koji je ove zime stigao iz Zenita u francuski klub koji je napustio prije deset godina. Lovren je prema Sofa Scoreu bio među najboljima na terenu. Odigrao je svih 90 minuta i dobio ocjenu 7.6 uz šest od šest dobivenih zračnih duela. Uz to je osam puta očistio loptu iz vlastitog kaznenog prostora, blokirao je dva udarca i imao točnost dodavanja od 88 posto.

Zaigrao je u tandemu s 20-godišnjim braničem Castellom Lukebaom kojeg Transfermarkt procjenjuje na 20 milijuna eura i trenutno ga se smatra najtalentiranijim igračem Lyona. Vodstvo kluba u Lovrenu vidi idealnog mentora za mlađeg suigrača, a tako nešto je hrvatski reprezentativac izjavio i nakon utakmice.

"Volio bih da smo uzeli tri boda. Bila je ovo teška utakmica, ali osjećao sam se dobro, kao da nikad nisam ni otišao iz kluba. Naša obrana je funkcionirala dobro, dobro smo komunicirali iza. Pokušavam biti učitelj mladim braničima ovdje. Tu sam da pomognem i ojačam momčad", rekao je Lovren, čiji su povratnički nastup francuski mediji također ocijenili uspješnim.

Lyon ove sezone ispod očekivanja

Lyonova sezona nije baš blistava, momčad Laurenta Blanca tek je na osmom mjestu prvenstvene ljestvice s 22 boda manje od vodećeg PSG-a. Imaju sedam pobjeda i sedam poraza iz četiri remija. U ovom trenutku za Lyon bi uspjeh bio izboriti se za bilo koje mjesto koje vodi u Europu sljedeće sezone.

 

Pročitajte više