Francuzi: Oko vrata i dalje imamo samo akreditacije, najteže slijedi...

NAKON dvanaest dugih godina i Atlante 1996., Francuzi su napokon prekinuli olimpijsko prokletstvo kvalificiravši se u polufinale. Takvu slast nisu mogli okusiti još od vremena tada najboljeg rukometaša svijeta Jacksona Richardsona, a petak bi im mogao donijeti i najveći uspjeh uopće na olimpijskim igrama - finale i borbu za zlatno odličje. Rusima su se jučer osvetili za poraz u Ateni, no i sami su svjesni da ih protiv Hrvatske čeka puno teži posao.

"Francuski Balić" Nikola Karabatić posebno je sretan zbog svog prvog olimpijskog polufinala. Kaže da je plasman u polufinale "strašan uspjeh" nakon dvanaest posnih godina.

"U polufinalu smo, ovo je veliku uspjeh", odmah je nakon pobjede protiv Rusije komentirao Karabatić.

"Najteže tek slijedi"

Girault je puno oprezniji. Iako im je medalja vrlo blizu smatra da najteže tek slijedi.

"U petak će biti jedna potpuno nova priča, moramo brzo zaboraviti pobjedu protiv Rusije i ne smijemo se zavaravati s tom utakmicom. Hrvati brane olimpijsko zlato", kaže Olivier Girault i dodaje:

"Na kraju utakmice, kada smo se našli na centru, shvatili smo da još uvijek nemamo ništa oko vrata osim akreditacije. Najteži dio posla tek slijedi. Dojam je da bi trebali pobijediti, no nama Francuzima se uvijek nešto neplanirano dogodi."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više