Francuzi u problemima: Mogu ispasti i pobjedom u zadnjem kolu

Foto: Hina

"SITUACIJA može postati jako, jako opasna", pišu zabrinuti francuski mediji nakon iznenađujuće pobjede Norveške nad Poljskom na Europskom rukometnom prvenstvu.
 
Nakon slavlja Norvežana Francuzi, koji su jučer lako pobijedili Hrvatsku, mogu ispasti čak i pobjedom u posljednjem kolu. Naime, ako domaćin Poljska pobijedi Bjelorusiju i Hrvatsku, a Norveška otpisanu Makedoniju, što se čini realnim, a onda Francuzi u zadnjem kolu u srijedu moraju slaviti s najmanje četiri gola razlike protiv Norvežana.
 
"Euforiju nakon pobjede protiv Hrvatske zaustavila je pobjeda Norveške nad domaćinom. Najvjerojatnije će Francuska, Poljska i Norveška završiti natjecanje s istim brojem bodova, a to znači da moramo pobijediti Norvežane s najmanje četiri gola razlike", zabrinuti su Francuzi.
 
Francuska je izgubila od Poljske sa šest golova razlike, a Norveška je Poljsku pobijedila s dva gola prednosti, pa bi u slučaju da te tri reprezentacije završe s po osam bodova, Poljaci prošli sigurno u polufinale, a branitelji naslova Francuzi bi protiv Norvežana morali nadoknaditi zaostatak u gol-razlici.

Pročitajte više