Frings optimističan: Pobijedit ćemo Austriju

TORSTEN FRINGS je uvjeren u pobjedu svoje momčadi protiv Austrije i prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Nakon poraza od Hrvatske 2-1, Nijemcima je potrebna pobjeda protiv Austrije u posljednjem kolu natjecanja po skupinama za siguran prolaz.

Poslije osvajanja Eura 1996. godine Njemačka na sljedeća dva natjecanja (Belgija i Nizozemska 2000. i Portugal 2004.) nije prošla prvu fazu natjecanja.

"Ne može se ova situacija uspoređivati s onom 2004. godine zato jer je ova momčad puno bolja od tadašnje. Tada, 2004. godine, eliminacija je bila logična jer nismo bili na razini za tako veliki turnir. Sada je drugačije, imamo bolju momčad. Pokazali smo to u prošlosti i dokazat ćemo opet protiv Austrije u ponedjeljak. Eliminirat ćemo domaćina i plasirati se dalje u četvrtfinale, uvjeren sam", izjavio je Frings.

"Protiv Hrvatske smo imali samo loš dan. Ako svatko odigra kako može nemamo se što bojati protiv bilo koje momčadi. Protiv Hrvatske puno toga nije funkcioniralo i već smo razgovarali o tome kao momčad. Trener je razgovarao i sa svakim igračem pojedinačno, ali sada se samo moramo koncentrirati na Austriju. Nećemo mijenjati sustav igre. Jedna utakmice ne može izbrisati četiri godine dobrog rada i nemamo razloga mijenjati način igre."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više