FUTSAL

Futsal: Bivši prvak primio dva gola u zadnjih 30 sekundi i pomogao Dinamu

Foto: AFCU Facebook

ODIGRANA su tri susreta 1. Hrvatske malonogometne lige u posljednjem kolu prvog dijela sezone. Vidjeli smo nevjerojatan niz od čak tri remija, što je daleko najrjeđi ishod u futsalu. U dvije od te tri utakmice favoriti su upisali značajan kiks, a od toga bi mogao najviše profitirati Futsal Dinamo, koji tek treba odigrati svoj susret devetog kola.

Bivši prvak u krizi, primio dva gola u trideset sekundi. Golman radio show u Šibeniku

Kolo je otvoreno remijem između makarskog Novog vremena i Crnice (5:5), koja je sve donedavno glasila za jednog od najvećih favorita za ispadanje. Činilo se da će to biti lagana utakmica za domaćina i bivšeg prvaka, kojemu su Luka Suton (2x) i Roko Gašpar donijeli velikih 3:0. 

Ipak, do poluvremena su smanjili Saša Subotić i Šimun Popov, a Brazilac Pulinho zabio je za nova dva gola prednosti. Gosti se nisu predavali i u 23. minuti su preko Paula Katuše stigli do 4:3. Kada je Pulinho u 39. minuti zabio novi gol, činilo se da je sve gotovo. Ipak, Šibenčani su zahvaljujući golmanu igraču stigli do dva gola u zadnjih tridesetak sekundi utakmice. Vlado Andrijašević i Marinko Šamija donijeli su ogroman bod svojoj ekipi.

Bodove su podijelili i drugi šibenski prvoligaš, Šibenik 1983, i Vrgorac (3:3). U prvom poluvremenu vidjeli smo samo jedan gol, kada je precizan za domaćina bio Danijel Knežević. Legendarni Duško Martinac izjednačio je u 27. minuti, ali već u idućoj minuti je najbolji strijelac prvenstva Zvonimir Šućur vratio prednost domaćinu. 

Blago Gašpar je izjednačio, a Knežević novim golom donio Funcutima prednost treći put na susretu. Ipak, u 36. minuti reprezentativni golman Zoran Primić presjekao je jedno dodavanje, potegnuo loptom do suparničkih 10 metara i sjajnim udarcem donio bod svojoj ekipi.

Splićani remizirali četvrti put u pet susreta i pomogli Dinamu

Remijem je završen i dvoboj između splitskog Universitasa i novog prvoligaša Futsal Pule Stanoinvesta (1:1). Domaćin je poveo golčinom Ivana Gotovca iz slobodnog udarca sredinom prvog dijela, a Niko Vukmir donio je bod gostima, koji su stigli u okrnjenom sastavu. Treba napomenuti i da je David Mataja crvenim kartonom zamalo koštao gostujuću momčad.

Bio je ovo čak četvrti remi Universitasa u posljednjih pet kola. Time su pomogli i Futsal Dinamu, kojem su baš Puležani jedni od glavnih konkurenata za drugo mjesto na tablici.

Plave u ponedjeljak očekuje humanitarni spektakl pod imenom Plavi sveti Nikola, a više o tome možete pročitati OVDJE. Utakmica prvaka Olmissuma odgođena je zbog njihovih obveza u Ligi prvaka. Podsjećamo, Omišani u trećem kolu grupne faze elitne runde protiv prvaka nizozemske traže prvu pobjedu.

Pročitajte više