Gasol: Budućnost u reprezentaciji? Brončana medalja

Foto: Hina

PRVACI su pali, Španjolska se porazom od fantastične Slovenije 92:72 u polufinalu oprostila od Eurobasketa i europske krune.

Najbolji igrač Španjolske još jednom je bio iskusni Pau Gasol koji se nakon teškog poraza prvi pojavio pred novinarima i prokomentirao utakmicu. Mnoge zanima hoće li nakon ovog turnira objaviti kraj reprezentativne karijere, a Gasol na to odgovara:

"Moja budućnost u reprezentaciji je sada osvajanje brončane medalje".

"Moramo prihvatiti poraze ponizno i pripremiti se za utakmicu. Imamo sreće što još možemo osvojiti medalju na ovom prvenstvu i otići kao pobjednici. Moramo biti svjesni vrijednosti bronce i cijeniti ovaj trenutak i priliku", dodao je Gasol i čestitao Slovencima:

"Težak je to poraz za nas, ali moramo im priznati da su igrali jako dobro. Imali su nevjerojatan niz šuteva za tricu, sve im je ulazilo. Zaslužili su proći u finale". 

Za razliku od njega, drugi veteran u reprezentaciji Juan Carlos Navarro najavio je oproštaj.

"Mislim da će mi utakmica za treće mjesto biti posljednja za reprezentaciju", rekao je Navarro i dodao: "Slovenija je bila uspješnija, mi smo bili premlaki".

U finale će i pobjednik utakmice Rusija - Srbija, koja se igra večeras od 20:30, a gubitnik će sa Španjolskom igrati za treće mjesto.

 

 
 

 

 

Pročitajte više