Gasol uoči polufinala s Makedonijom: Moramo zaustaviti McCalebba



CENTAR španjolske reprezentacije Pau Gasol najavio je polufinalni dvoboj na Europskon prvenstvu protiv Makedonije. Stariji brat Gasol pozvao je na oprez.

"McCalebb je prosječno na prvenstvu zabijao 20 koševa i moramo biti oprezni. Radi se o kvalitetnom igraču koji često zna biti prevaga u izjednačenim dvobojima. Također, važno je uspostaviti dominaciju pod koševima, a ukoliko ove dvije stvari napravimo kako treba, mislim da ne bismo trebali imati problema", rekao je Gasol.

"Makedonci će pokušati manjak kvalitete nadoknaditi agresivnošću i to bi moglo biti jako oružje. Valja biti spreman na to i odgovoriti im istom mjerom. Makedonija ni u kom slučaju nije bezazlena, dobri su šuteri i dosta su opušteni u ulasku pod koš", dodao je.

Gasol je razočaran ispadanjem od Litve, svjestan je da će sada interes gledatelja i navijača za EP opasti.

"Krivo mi je što je Litva ispala, jer će sada sigurno pasti interes za ovo prvenstvo, ali što je tu je. Ta utakmica pokazala nam je kvalitetu Makedonije, a kad se još prisjetimo pobjeda protiv Grčke, Hrvatske i Rusije, nema sumnje da nas očekuje spektakl", istaknuo je.

Pročitajte više