Gasquet: Nisam pod pritiskom uoči finala protiv Federera

U ZAVRŠNICI teniskog turnira iz Masters Serie u Torontu igrat će Roger Fedrer i i Francuz Richard Gasquet.

Svjetski broj 1 i prvi nositelj u Torontu je  morao protiv Čileanca Gonzaleza (pobjednika nad našim Ljubičićem u osmini finala)  "raditi" vrlo teško . Nakon što je dobio prvi set 6-1 (teže nego što rezultat govori) drugi set je izgubio 5-7. U tom dijelu igre oba igrača su često dizali gledalište na noge, sijevalo je na sve strane a Ćileanac je bio za breake bolji. Čak ni veliki Federer nije mogao odiliti Gonzalezovim forhendima ali i servisu. Čileanac je bolje servirao posebno prvi servis:

"Mučio sam se u drugom i trećem setu, bilo je teško i tjesno." - rekao je Fedrer nakon meča za SKY TV.

"Nakon mjesec dana odsustva iz turnirskog tenisa, povratak i ulazak u finale je više nego zadovoljavajući rezultat." - dodao je čarobnjak iz Bazela koji je i sinoć iz rukava izvukao fantastična rješenja, kada je bilo najpotrebnije.

Federer bi mogao ugroziti jos jedan rekord; 18 uzastopnih finala kojie je ostvario Ivan Lendl 1981-1982. Priliku za to će imati već idućeg tjedna u Cincinnatiju.

Između Federera i 40. titule u karijeri stoji Richard Gasquet, trenutno 51. na ATP listi. Velika francuska nada koji je u jednom trenutku karijere zastao (ozljede) a onda ponovo krenuo  prema vrhu. Prošle godine je u Monte Carlu (zemlja) šokirao je ne samo Federera nego i cijeli teniski svjet pobjedivši Švicarca u četvrtfinalu.

Iako je ukupni skor 4-1 za Federera , na oprez svjetskog br 1 tjera i sjećanje na posljednji meč odigran u Halleu ( trava, prije Wimbledona ), kada Federer teško dobio u tri seta a u trećem je bio većim djelom u podređenom položaju i sve vrijeme je jurio Gasquetov break te u finišu dobio treći set sa 6-4.

Gasquet u Torontu  igra sjajno, pomeo je Berdycha (eliminirao branitelja naslova Nadala), zatim novu englesku nadu Murraya sa 6-2 7-5.

"Rogera je zaista teško dobiti, nastojat ću igrati svoju igru. Naravno da ću dati sve od sebe i ne, ne osijećam nikakav pritisak." -  rekao je 20-godišnji Francuz pred današnje finale.

M.J.

Pročitajte više