HRVATSKI KUP

Gavranović se požalio na ozljedu, Bjelica se prisjetio debija na Kantridi

Foto: Index

DINAMO je rutinski izborio plasman u četvrtfinale Kupa pobjedom na riječkoj Kantridi protiv trećeligaša Opatije 3:0. Dinamo je sve riješio već u prvom poluvremenu. Poveo je u 8. minuti golom Kadziora, a zatim je dvaput zabio Mario Gavranović - u 29. iz jedanaesterca te u 36. minuti.

"Mislim da smo igrali ozbiljnu utakmicu, protivnika smo vrlo ozbiljno shvatili i od početka dominirali. Čestitao bih svojim dečkima na prolazu", rekao je trener Modrih Nenad Bjelica, koji je posljednji put na Kantridi bio kao igrač Osijeka.

Kantrida za Bjelicu puna uspomena

"Da, i zabio sam pobjednički gol za pobjedu 3:2. Za reprezentaciju sam debitirao na Kantridi, zbog toga je za mene posebna", prisjetio se Bjelica, koji je na ovoj utakmici mogao isprobati i različite formacije.

"Volim da je ekipa ozbiljna do kraja, velik dio smo odigrali vrlo profesionalno, malo solirali pred kraj. Prilagođavamo igrače sustavima, kad imamo rezultat, svašta možemo isprobavati", objasnio je trener pa kratko najavio prvenstveni okršaj s Interom.

"Dolaze s puno samopouzdanja na Maksimir, uvijek su nezgodni, ali vjerujem u pobjedu Dinama."

Za Opatiju je poraz 0:3 lijep rezultat

Od igrača Opatije pred novinare je izašao mladi Anton Baltazar Bogolin.

"To je europski Dinamo, moćan, brz, uspjeli smo se ne osramotiti, ali iskreno, oni nisu bili na maksimumu, 100 posto. Ovih 3:0 je lijep rezultat. Imali smo lijepih šansi, bilo je nekoliko sumnjivih situacija u 16 metara, ali Dinamo je Dinamo", rekao je Bogolin.

Gavranović zabio dva gola, ali se i ozlijedio

Mario Gavranović bio je dvostruki strijelac za Dinamo. Nekad je igrao za Rijeku, ali ovo mu je bila prva utakmica na Kantridi.

"Nisam nikad prije bio na terenu ovdje, samo sam prolazio dolje par puta. Drago mi je da sam i ja zaigrao na Kantridi. Bio je plan da ih odmah stisnemo, riješimo što prije utakmicu i mirno je provedemo kraju", rekao je Gavranović, koji se požalio na ozljedu.

"Osjetio sam aduktor, desni me nikad prije nije mučio, mislim da nije strašno, ali morat ću na pregled."

Pročitajte više